15.1.2011

Härkäviikot meneillään

Joulukuun aneemisen keikkatarjonnan jälkeen on listat alkaneet taas täyttyä pikkuhiljaa mielenkiintoisista, mutta kuitenkin pääsääntöisesti vähemmän mielenkiintoisista akteista. Ei oikein jaksa raahautua paikalle ellei ole tiedossa jotain edes pikkuisen sävähdyttävää musiikkia / esitystä. Omat tulevat keikat on valittu hieman perverssillä tavalla: ajattelin käydä katsastamassa bändejä joiden musiikkia/musiikkigenreä en tajua oikein sitten millään. Pakko tsekata olenko rajoittunut vai missannut jotain olennaista.

Torstaina 27.1. Mensah, Nuclear NightclubTämä on asianharrastajien mukaan kuulemma todella kova buukkaus Oulun leveysasteille. Itselleni bändi/miekkonen on totaalisen tuntematon suuruus. Jossain blogissa musiikkia kuvattiin kuulemma osuvasti: "G-Funk meets Dubstep = Purple Wow Sound. Dr Dre goes to Croydon basically." Minulle määritelmä on silkkaa hepreaa kuten koko dubsted-kama. Bristolista tuleva Mensah on kuulemma kovassa myötätuulessa ja musiikkia on kuultu mm. CSI New York-sarjassa. Pitänee käydä tsekkaamassa vaatiiko tällainen musiikki klubiympäristön ja pikkuisen menovettä ennenkuin sitä voi ymmärtää.

Lauantaina 29.1. Inferia, Nuclear NightclubTätä kuvataan Suomen kovimmaksi ja vanhimmaksi pornogrind-bändiksi. Mitä helkkaria se sitten ikinä tarkoittaakaan. Tätä on tiemmä tehty kohta jo parinkymmenen vuoden ajan, eli pojat on ihan tosissaan touhun kanssa. Aika äärimmäisyyksissä tässä kai mennään, enkä oikein tajua bändin taikka deathgrindin funktiota, mutta kaippa sillekin täytyy antaa tilaisuus.

Edelliseltä levyltä löytyy biisejä jotka on nimetty näinkin mielikuvituksellisesti: "Sexordium", "Dick(s) Crusifix", "Erectile Dysfunction", "Sex Is A Process", "Semen On Your Hands", "Re-Masturbation", "Cunt Get No Satisfaction", "For Your Ass Only",  jne... Hauskaahan tuo kai on, mutta pikkuisen sitä miettii että mitähän poikien päässä oikein liikkuu. Tai oikeastaan sitä, että liikkuukohan siellä mitään muuta ?

Tämä tulee olemaan härkäviikkojen ehdottomasti vaativin rasti.

Lauantaina 5.2. Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Nuclear Nightclub Tämän Oululaislähtöisen bändin olen tähän mennessä sivuuttanut lähinnä olankohautuksella. En ole sen musiikkiin liiemmin syventynyt, ja pitänyt sitä lähinnä yhden vitsin kuriositeettibändinä. Tupla-debyytin kuuntelin läpi ja se aiheutti lähinnä hämmennystä. Hämmennys lienee ollut kuitenkin juuri se, jota miehet hakivatkin. Captain Beefheartiinkin verrattu musiikki on aika haastavaa, mutta uusinta levyä kuunnellessa aloin jopa diggailla tätä viistoa meininkiä. Tässähän on jotain outoa groovea.

Tämä on keikka jolta odotan eniten. Jopa lievää valaistumista asian suhteen.

2 kommenttia:

  1. Mensah on sellasta syntikkavingutusta, voi olla aika räikeää paikoittain. Mutta siis, sellasta dubsteppiä joka ammentaa juuri tuolta länsirannikon hip hop -meiningeistä. Ei kannata pelkästään sen perusteella muodostaa kokonaiskuvaa koko genrestä. Varmaan paljon hupparipäistä jengiä keikalla :P

    Itelläki tapana mennä keikoille "tajuamaan". Yleensä ne ennakkomielikuvat kuitenki on aika paikkaansapitäviä eli jonkulainen haju on ollut.

    VastaaPoista
  2. Inferian kävin Tampereella katsastaa. Positiivinen!

    VastaaPoista