17.11.2011

Doyle Bramhall 1949-2011


Viime viikonloppuna 62-vuotiaana menehtynyt Doyle Bramhall ei ollut niitä kaikkein tunnetuimpia Austinin musiikkimiehiä, mutta kuitenkin yksi arvostetuista Lone Star-osavaltion ammattimiehistä. Bramhall oli yksi niistä Antone's-kuppilan liepeillä notkuneista Austinin 70-luvun bluesrenesanssin vaikuttajista Vaughanin veljesten, Tommy Shannonin, Marc Bennon, Angela Strehlin, Lou Ann Bartonin sun muiden kera.

Austiniin Bramhall suunnisti yhdessä koulu-ja bändikaverinsa Jimmie Vaughanin kanssa. Miesten yhteinen bändi The Chessmen, joka muuten miesten entisessä kaupungissa Dallasissa lämppäsi jopa Jimi Hendrixiä, vaihtui Bramhallin kohdalla Texas Stormin kautta Marc Bennon Nightcrawlersiin. Bändiin jossa vaikutti myös Stevie Ray Vaughan.

Austinin ulkopuolella rumpali tunnetaan varmasti parhaiten laulunkirjoitus-yhteistyöstään Stevie Ray Vaughanin kanssa. Vaughanin levyttämistä ja esittämistä kappaleista mm. "Change It", "Lookin' Out the Window", "House Is Rockin'", "Tightrope",  "Life By the Drop" ja "Wall Of Denial" ovat joko kokonaan tai osittain Bramhallin käsialaa. Bramhall myös soitti rumpuja Vaughanin veljesten yhteislevyllä Family Style.

Ensimmäisen soololevynsä Bird Nest On the Ground Bramhall julkaisi vuonna 1994. Myös tuolla levyllä Stevie Ray Vaughan esiintyy yhdessä Double Troublen kanssa biisissä "Too Sorry". Kun kuuntelee Bramhallin laulua, ei ole epäselvää että miehellä on ollut erittäinkin vahva vaikutus SRV:n laulusoundiin.

1 kommentti:

  1. Kuuntelinkin eka että tossa laulaa itse maestro Stevie Ray. Aika paljo samalta kuulostaa

    VastaaPoista