14.12.2011

Dokkaritaivas


Documentary Heaven-sivusto on ihan helkkarin hieno saitti. Sivusto on perustettu jo pari vuotta sitten, mutta vasta nyt sain vinkkiä että tuollainenkin netin uumenista löytyy.

Lyhyellä tutustumisella osa dokkareista on sitä Nelosen 4D-dokumenttien "laatua", mutta palvelusta löytyy myös todella rautaista matskua.

Dokumenttejä palvelussa on tällä hetkellä yli 1700, joista musiikkiin liittyviä viitisenkymmentä. Tuossa muutama musiikkia sivuava tipsi.

Standing in the Shadows of Motown
Tämä on varmasti yksi mielenkiintoisimmista sivuston musiikkidokkareista. Motownin oma houseband The Funk Brothers soitti levy-yhtiön Detroit-vuosina 1959-72 lähes kaikilla levytyksillä, mutta jäi vaille aikalaisten arvostusta. Dokumentti kertoo noista suurelta osin tuntemattomiksi jääneistä miehistä.  Tuota vaihtuvaa studiomuusikko-poppoota ei edes kreditoitu ennen kuin vuonna 1971 Marvin Gayen What´s Going On-levyllä. Tähän saattoi vaikuttaa se, että Gaye oli myös itse entinen Motownin sessiomuusikko.

Such Hawks Such Hounds 
"Such Hawks Such Hounds explores the music and musicians of the American hard rock underground circa 1970-2007, focusing on the psychedelic and ’70s proto-metal-derived styles that have in recent years formed a rich body of unclassifiable sounds."
Vaikuttaa erittäinkin mielenkiintoiselta! 

The Rolling Stones: Gimme Shelter
Tämähän kuuluu tietysti kulttuurihistoriallisesti rock-kaanonin must-osastolle, joten jos tämä on jostain syystä jäänyt näkemättä niin nyt!

Live Forever – The Rise and Fall of Britpop
Hivenen mahtipontisen nimen takana katsellaan 90-luvun brittipopin nousua sen isojen nimien, kuten Oasiksen, Blurin ja Pulpin, kautta. Homma kytketään yhteiskunnallisiin tapahtumiin.

Anvil! The Story Of Anvil
Jostain syystä olen aiemmin missannut tämän. Ja tämähän oli aivan loistava! Sympaattiset hevarit painavat eteenpäin toivottoman tuntuista rock-unelmaa kohti surkuhupaistenkin vaiheiden myötä. Dokumentin jälkeen miesten unelmat alkoivat pikkuhiljaa toteutua, kun Anvil pääsi kiertelemään rockfestivaaleja ja lämmittelemään mm. ACDC:tä ja Saxonia.

Mutta kuten kaikki asiat jotka vaikuttavat liian hyvältä ollakseen totta, on tässäkin jujunsa. Tasan 72 minuutin kohdalla Anvil-dokkari loppui keskenkaiken ja ruutuun tuli lappu: "Please wait 30 minutes or click here to enjoy unlimited use of megavideo".

FAQ-osiosta tosin sitten havaitsin että tuota tapahtuu vain pienelle osalle videoista, ja senkin voi kiertää jo aika pienellä tietotekniikkaosaamisella. Kaikkien dokkarifanien kannattaa ehdottomasti merkitä sivu kirjanmerkkeihin.

2 kommenttia:

  1. tervetuloa kerhoon.Such Hawks Such Hounds on tosi tyylikäs kattaus stoneria.Toinen hyvä mesta on Top Documentary Films josta löytyy The Bandia,Hendrixiä,Queeniä,Princeä,Woodstock...ja dokkari Krautrock:The Rebirth of Germany (..eli Tangerine Dream,Schulze,Neu,Kraftwerk jne)

    VastaaPoista
  2. Jees, kiitoksia vinkistä. Täytyy tuo toinenkin saitti testata.

    VastaaPoista