16.2.2012

Big Boy Pete - Homage To Catatonia (1996)


Kokoelma kokoaa alaotsikon mukaisesti yhteen Pete(r) Millerin aka Big Boy Peten seikkailut psykedeelisen musiikin ihmemaailmassa vuosina 1966-69. Itseasiassa kyseessä on demokokoelma ennenjulkaisemattomista biiseistä. Kasa itselleni tuntemattoman artistin omassa kotistudiossaan purkittamia demoja ei kuulostanut kovinkaan hokuttelevalta paketilta, mutta mystinen Pete Miller osoitti ennakkoluulot vääriksi.

Jos mies löytyy Rock and Roll Hall Of Fame-museon seiniltä, on lämpännyt Beatlesia, Rollareita ja muitakin Britti-invaasion suurimpia nimiä, tuottanut läjittäin levyjä ja kontribuoinut yhtä monia sekä ollut yksi tärkeimpiä San Fransiscon punkskenen moottoreita ei olettaisi nimen olevan noin totaalisen tuntematon. Yksi syy Millerin identiteetin mystisyyteen oli miehen vastahankaisuus keikkailuun. Itseasiassa osalla kiertueista bändin kanssa esiintyi ihan muu mies kuin itse Big Boy Pete. Hall of Fame-museoon Millerin vei yksi Britannian ensimmäisistä psykedeelisistä levytyksistä eli Big Boy Pete-nimellä levytetty sinkku "Cold Turkey", joka julkaistiin vuonna 1968.

Ennen soolouraansa Miller toimi Peter Jay & the Jaywalkers-yhtyeen kitaristina joka julkaisi useita Joe Meekin tuottamia sinkkuja jotka sisälsivät Meekin tunnetuiksi tekemiä prepykedeliaalisia soundeja. Miller otti opikseen Meekin eriskummallisista studiokokeiluista ja jatkoi niitä omassa studiossaan Beatlesin Revolverin ja Sgt. Pepperin hengessä. Laavalamppujen hämystä on tälle kokoelmalle valikoitunut 14 sangen mukavaa esimerkkiä psykopopin tuntemattomalta suuruudelta.

Mitään ihan niin mieleenjäävää psykedeliapalaa kuin "Cold Turkey" ei tältä kokoelmalta löydy, mutta suhteellisen tasalaatuinen platta kyllä herättää ihmettelemään miksi ei Miller ikinä noussut sen suurempaan maineeseen. Eipä tämä silti mitenkään erityisesti nouse aikansa nuggettien yli, mutta eipä se jää millään lailla jälkeenkään. Varsin koukuttavaa tavaraa kaikinpuolin ja ihan kurko ostos tämän genren ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti