9.2.2012

Rotos Loves Paskis

Paskat me mistään Flowsta tai Ruisrokista. Onhan meillä Rotos Loves Paskis.

Rotos ja Paskakaupunni-yhdistysten jo kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma kerää Oulun Kuusisaareen Tanssipaviljonkiin vaihtoehto-musiikin undegroundia ja pari suurempaakin nimeä 17.-18.2. Rotos on paikallinen elävän musiikin yhdistys ja Paskakaupunni operoi vähän laajemmallakin skaalalla kulttuurin alalla. Molemmat erittäinkin kannatettavia kaupungin elävöittäjiä.

Circle
Kaksipäiväisen tapahtuman kruununjalokivenä voitaneen pitää Circleä, jonka tämänhetkisestä kokoonpanosta tai musiikillisesta mielentilasta ei minulla ole sen suurempaa tietoa. Jos kellään. Mutta mielenkiintoinenhan tuo olisi käydä katsomassa, varsinkin kun en ole yhtyettä ikinä livenä nähnyt. Ja se on kuulemma suomalaiselle musiikkidiggarille häpeän paikka.

Circle - New Fantasy (live) by Ektro Records

Fotoshop
Paljon positiivista pöhinää aikaansaanut Jarno-Erik Faarisen Fotoshop lienee esikoislevy Lifeformsin myötä se toinen odotettu vieras. Tuo Worries-biisi ei ole tuolta tuoreehkolta levyltä vaan jo uudempaa tuotantoa. Antanee kuitenkin aika tarkan kuvan siitä missä mennään. Syntikkapohjaisen shoegaze/indiepopin ystäville.

 
Sydän, sydän 
Moneenkin kertaan kymmenvuotisen uransa aikana musiikillista ilmaisuaan muutellut Sydän, sydän on ollut jo pitempään joidenkin kirjoissa SE tuleva iso nimi. Kovin isoa nimeä ei yhtyeestä ole vielä päässyt syntymään, mutta tammikuussa ilmestynyt uutukainen Kapseli on saanut kehuja monelta suunnalta ja noussut jopa listoille kympin sakkiin. Tarkkaan en uskalla sanoa tyylilajista, mutta se kai ei ole ollenkaan olennainen asia. Bändin kiihkeät fanit tietävät, ja muidenkin kannattaisi tutustua.Cleaning Women 
Jo viisitoistavuotiaaksi ehtinyttä yhtyettä on vertailtu Kraftwerkiin ja vanhempaankin krautrokkiin. Kaipa tässä konemusiikkivetoisessa yhtyeessä kuuluu kaikuja monestakin suunnasta, mutta tunnetuin yhtye lienee epäortodoksisista soitinvalinnoistaan. Soittimina on käytetty niin pyykinkuivaustelineitä, kurkkupurkkeja kun pesukoneen osiakin. Päivän avantgardepläjäys on toivottavasti livenä mielenkiintoisempi tapaus kuin levyltä kuunneltuna. Ja uskon niin.Mukana karkeloissa on myös Räjäyttäjät, Viisikko, Kiveskives ja oululainen 2-7 Miehen Trio. 

Lisätietoa Rotoksen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti