11.9.2010

Keikkaennakko - Sugar Ray Norcia & Otis Grand


Tämä parivaljakko esiintyy oululaisen bluesmusiikin yhdistys Ou´Bluesin järjestämissä iltamissa Nite Time Jumpersien kera. Äkkiseltään nuo nimet eivät varmaankaan monelle sano yhtään mitään, mutta miehet ovat kerinneet olla mukana jo monessa. Bluesmiehet ovat lyhyellä yhteiskiertueella Suomessa ja bluesyhdistyksen ansiosta myös siis Oulussa.

Sugar Ray Norcia on amerikkalainen huuliharpisti joka on tehnyt jo pitkän uran. Uransa alkuvaiheissa hän toimi yhdessä bändinsä Bluetonesin kanssa taustayhtyeenä mm. sellaisille suuruuksille kuin Big Mama Thorthon, Big Joe Turner ja Roosevelt Sykes. Bändi on myös julkaissut seitsemän studioalbumia vuodesta 1980 lähtien. Vuonna 1991 Sugar Ray liittyi blueskorkeakoulu Roomful of Bluesin riveihin jossa hän viihtyi seitsemän vuoden ja kolmen levyn verran. Noiden levyjen lisäksi Sugar Ray on vieraillut huuliharppunsa kanssa useiden artistien levyillä ja hänen sävellyksiään ovat esittäneet lukuisat bluesartistit mukaanlukien Otis Grand, joka vuoden 1998 levyllään Union Grand versioi kappaletta "There Was A Time". Tämä hiukan kirjanpitäjältä vaikuttava mies on erittäin arvostettu bluespiireissä sekä laulajana, huuliharpistina että lauluntekijänäkin.


Otis Grand  voi bluesia tuntevalle kuuntelijalle olla se tutumpi nimi. Tämä Englantiin kotiutunut mutta libanonilaissyntyinen, Yhdysvalloissa ja Ranskassakin asunut maestro on valittu Englannissa seitsemään  kertaan vuoden parhaaksi blueskitaristiksi ja muitakin kunnianosoituksia miehelle on kertynyt roppakaupalla: Best Blues Album, Best Band, W.C. Handy Award etc. Heti ensimmäisen albuminsa jälkeen mies pääsi lämmittelemään mm. sellaisia suuruuksia kuin Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Albert Collins ja B.B.King jonka Otis kokee suurimmaksi vaikuttajakseen. Oman bändin ja konsertoinnin ohella mies ehti toimia pari vuotta Ike Turnerin Rhytmh Kingsien bändiliiderinä ja kitaristina. Otis on tehnyt yhteistyötä Sugar Rayn kanssa ennenkin, muunmuassa vuoden 1994 albumillaan Nothing Else Matters, jolla Norcian lisäksi vierailee myös Kim Wilson ja Blues Brother Curtis Salgado. Mukavia SRV-kaikuja tuossa biisissä muuten..


Sen verran helkkarin kovista ja mielenkiintoisista herroista on kysymys, harvinaisuuksista näillä leveysasteilla, että tuonne kannattaa jokaisen bluesfanin raahautua hiukan kauempaakin. Miehet siis keikalla Oulussa Uudella Seurahuoneella 17.9. Ja muuten Turussa 15.9, Helsingissä 16.9 ja Rovaniemellä 18.9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti