19.9.2010

Nostalgiatripillä


Pikku nostalgiatrippi on  paikallaan aina silloin tällöin.

Pihtiputaan poikien tuotoksia kuunneltiin jossain vaiheessa kovastikin ja muistelen kuinka yritimme kasetilta kuunnella että mitä helkkaria siinä välissä (ilmeisesti Rudi) huutelee. Mutta ihan selkeästihän siinä tietenkin huudetaan että "I´m so bored". Pojat pikkuisen suhteellistavat Lontoon punkkareiden valitusta. Jos ei siellä ole muka mitään tekemistä niin mitä ihmettä punkkarilla on Pihtiputaalla sitten? Ja vastaushan oli: ei mitään. Tämä on muuten se parempi sinkku-versio.

Ratsia - Lontoon Skidit (1979)


Elokuva "Täältä tullaan elämä" oli kova tapaus vuonna 1980. En edes muista miten sen sain nähdä kun en ollut vielä kuuttatoista. Elokuvassa on mahdottoman hienoa musiikkia Pelle Miljoonalta ja Maukka Perusjätkältä. Aah, muistoja muistoja.Tämä biisi ilmestyi levyllä vuonna 1979, mutta tämä versio on livenä Kill Citystä vuodelta 1978.

Maukka Perusjätkä - Herneenpalot (1978)


Tämä biisi ei ole elokuvassa, mutta samalta vuodelta kuitenkin. Ja näytetään ihan kuvan kanssa jotta voitte vaikka spotata lavalta myös nuoren nousevan kitaratähden.

Pelle Miljoona Oy -  Olen kaunis (1980)


Tämä nyt ei ihan punkkia ole, mutta kaippa nyt sitten uutta aaltoa kuitenkin samalta vuodelta. Biisin säveltäjä Jesus Caesar siinä kauniisti kitaroi. Myöhemminhän mies tuli paremmin tunnetuksi aliaksella Joel Hallikainen. Laulaja Jarmo Hauhtonen ei kyllä kuulosta kovin kovalta punkkarilta vaikka tuo status miehelle ilmeisesti rakkauselämän ongelmia onkin aiheuttanut.

Korroosio - Hei hei hei (1980)


Ja eihän tuota vuosikymmenen vaihdetta voi muistella ilman tätä bändiä. Kyllä nämä pojat pesivät Eppu Normaalin tuolloin mennen tullen, vaikkei Eputkaan missään nimessä huono ollut. Tuolloin.

Hassisen Kone - Reippaina käymme rekkain alle (1980)


Tämä seuraava nyt ei millään muotoa kuulunut ihan niihin suosikkeihin, mutta muistijäljen se on jättänyt silti. Onhan tämä kyllä niin hellyttävän anarkistista; suomalaisen hardcoren ensiaskeleita.

Kaaos - Kytät on natsisikoja (1981)


Vuoden 1980 Kuusrock oli ensimmäinen johon pääsin. Paikalla olivat ajankuvaan sopivasti niin Pelle Miljoona, Hassisen Kone kuin Eppu Normaalikin ja pääesiintyjänä Iron Maiden. Sunnuntain puolella sain M.A. Nummisen ja Juicen välissä ensikosketuksen yhteen tulevaan suursuosikkiin, mutta silloin en tajunnut asiasta yhtään mitään. Enkä kyllä ollut ainoa. Ruoskan kanssa viuhtonut omituisesti vääntelehtivä nuori mies ei juuri yleisöä kosiskellut ja biisitkin olivat osittain perin kummallisia.

Kauko Röyhkä & Narttu - Mikki Hiiren myöhemmät vaiheet (1982)


Lopuksi vielä hiukan huonolaatuista ajankuvaa juurikin tuolta vuoden 1980 Kuusrockista. Nuoremmille tiedoksi että Kuusrock oli Oulussa järjestettävä rockfestivaali vuosina 1973-1991, siis kauan ennen nykyistä Qstockia. Kuuskassa on meikäläinenkin nähnyt ensi kertaa monia hienoja ulkomaaneläviä kuten nyt juurikin tuon Iron Maidenin, jokin aika sitten blogissakin käsitellyn Omar & the Howlersin ja merkittävimpänä Stevie Ray Vaughanin vuonna 1988.

4 kommenttia:

 1. Joel Hallikainen taisi muuten olla ainoa aikakauden bändeissä vaikuttanut, joka kieltäytyi kutsusta esiintyä Lepakon hautajaisissa =)

  Hyviä nostoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, itselle tärkeitä bändejä ajalta jolloin musiikillinen tietous alkoi heräillä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vain. Mukava näitä oli muistellakin.

  VastaaPoista