24.6.2011

Sir Douglas Quintet - Meet Me In Stockholm


Vaikka laulussa erheellisesti pidetäänkin Ruotsia keskiyön auringon maana, ja oheisessa kuvassakin ollaan Norjassa, niin eiköhän tämä passaa meille OIKELLE juhannusihmisillekin keskiyön musiikiksi. Tunnelmaltaan leppoisassa kesäbiisissähän kuitenkin vieraillaan Suomen kamaralla.

Biisi on Sir Douglas Quintetin vuoden 1983 levyltä Midnight Sun, jonka aikoinaan lunastin alelaarista aivan summa mutikassa. Ruotsissa Sonetille bändin Skandinavia-kautenaan äänittämälla levyllä liikutaan muutenkin pohjoisissa tunnelmissa. Yhtyeeltä on myöskin muutamia vuosia sitten julkaistu kokoelma Scandinavian Years, jolle on koottu enemmänkin saman aikakauden ja aiheen kipaleita kuten nimistäkin voi päätellä: Viking Girl, The Ballad of  the Wasa, No Way Like Norway, Train To Trondheim ja vaikkapa tuo soiva kappale.

Ei kannata hämääntyä soivan kappaleen iskelmävaikutteista. Doug Shamin ja Augie Meyersin johdolla yhtye teki urallaan monenmoista, ja enimmäkseen loistavaa ja laadukasta kamaa. Kantri, Tex Mex ja Cajun-vaikutteinen keinuva meininki yhdistettynä melodiseen rockiin, bluesiin ja brittivaikutteisiin oli ihan mukava soppa.

MUKAVAA JUHANNUSTA !


1 kommentti:

  1. Mulle oli tuttu ennestään ainoastaan Einin suomennos, vasta eilen kuulin tän biisin ekaa kertaa :)
    - musadiggari H:ki

    VastaaPoista