2.4.2010

Ei se nimi bändiä pahenna, osa II


Aina ei yhtyeen nimen keksiminen vaadi mittavaa aivotyötä ja suunnittelua. Ainakaan itse yhtyeeltä.

Muutamat Kalifornialaiset kaverukset kiinnostuivat musiikista ja alkoivat soitella ja laulella yhdessä. Tästä vielä hiukan jäsentymättömästä kiinnostuksesta musiikkiin kehittyi bändi nimeltä The Pendletones. Nimi johdettiin poikien silloin suosimista ruudullisista ja paksuista Pendleton nimisistä paidoista. Reilusti alle kaksikymppiset pojat harjoittelivat kovasti ja eräs heistä sai tehtyä pari lauluakin.

Kun bändi yritti ensimmäisen kerran levytyssopimusta se turvautui kuitenkin vanhaan traditionaaliin "The John B. Sails" josta esitti tuottaja Hite ja Dorinda Morganille Stereo Mastersín toimistossa Hollywoodissa oman , The Kingston Trioa  mukailevan versionsa "Sloop John B." Tämä ei saanut kuitenkaan innostusta aikaiseksi Morganeissa. Pojat kertoivat että heillä on  myös omia lauluja, mutta koska ne eivät olleet vielä aivan valmiita Morgan pyysi palaamaan asiaan kunhan jotain uutta esitettävää olisi.

Pojat viimeistelivät kappaleen "Surfin", vuokrasivat laulu-ja soittokamat kolmen päivän harjoitussessiota varten ja muutaman päivän kuluttua kun uusi biisi esitettiin Hite Morganille, tämä totesi heti kyseessä olevan hittiainesta.

Lokakuussa 1961 The Pendletones levytti kahdellatoista otolla ensisinglensä Morganeiden tiloissa. Morgan solmi sopimuksen pienen paikallisen levy-yhtiön Candix Recordsin kanssa sinkun julkaisusta ja jakelusta.

Levy-yhtiön palkkalistoilla ollut nuori kaveri Russ Regan sai kuitenkin päähänsä, että sinkkua olisi helpompi markkinoida jos yhtyeen nimi viittaisi jotenkin lähemmin esitettävään musiikkiin ja muihin Kalifornian saman genren bändeihin. Joten hän päätti että yhtyeen nimi on vaihdettava. Ainoa ongelma oli se, että hän ei tullut kysyneeksi tai edes maininneeksi asiasta The Pendletonesin pojille.

Singlestä tehtiin pieni painos ja kun pojat tärisevin käsin aukaisivat ensimmäisen singlen paketistaan hämmästys oli melkoinen. Kappaleen nimi oli toki oikein, mutta esittäjän kohdalla oli aivan eri nimi kuin The Pendletones. Asiaa tivattiin Morganeilta ja Candix Recordsilta, mutta asialle ei ollut tehtävissä enää mitään. Levyt ja levyn etiketit oli jo painettu, eikä tällaisesa pikkubudjetin operaatiossa ollut mahdollisuutta enää uusiin painoksiin. Niin bändi sai kätevästi uuden nimen ja ihan kohtalaisesti pojat ovat tuollakin nimellä toimeen tulleet.

Ja se nimi tuossa sinkun kannessahan oli tietysti, kuten moni jo tietysti arvasikin tai kuvasta tunnisti, Beach Boys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti