21.4.2010

Nyt soi: Danko Jones - I Want You


Ei sen musiikin tarvitse aina olla niin monimutkaista. Yksinkertainen on kaunista, kunhan sen hoitaa asenteella niinkuin Danko Jones.

Eihän tässä mitään uutta ole keksitty tai olla edes mitenkään innovatiivisia. Thin Lizzy-fani vain jalostaa vanha AC/DC rokettirolliperinnettä selkeästi sisäsyntyisellä palolla jota moni listamusiikki kaipaisi. Ehkä jopa hieman lapsellista, mutta ah niin ihanan raikasta uskoa musiikin kaikkivoipaan voimaan.

Kanada on samanlainen maanläheisen musiikin tyyssija kuin esimerkiksi Australia , tai vaikkapa Suomi parhaimmillaan. Vaikka Yhdysvallat tähtitehtaineen on vieressä, ei tässä olla (liikaa) kumarrettu kaupallisuuden alttarille. Ei tätä aina ihan levyllistä jaksa kuuntelemalla kuunnella, mutta pieninä palona tuo virtaa kummasti.

Eniten tässä varmaan jää kaipaaman miehen live-esiintymisten raivoa jota on virkistävän hauska katsella ja kuunnella. Mies on tosissaan olematta liian vakavissaan. Kyynisiä tekoälykköjä on musiikkimaailma pullollaan, mutta rokin parantavaan voimaan uskovia puurtajia liian vähän.

Tässä kuitenkin yksi. Suositellaan pieninä annoksina.

1 kommentti:

  1. Radio Rockin soittolista taisi tehdä Dankolle varsinaisen karhunpalveluksen Suomessa toistamalla Code Of The Road-biisin kuoliaaksi pari vuotta sitten. Sen jälkeen on miehen muitakaan levyjä viitsinyt soitella harvoin.

    Levy-yhtiön vainoharhainen promootio varmaan vaikuttaa median suhtautumiseen. Miehen promocdr:t on pätkitty 99-raitaisiksi, mikä rassaa mp3-kuuntelijaa. Kuuntelen uusia albumeita usein liikkeellä, mutten viitsinyt ottaa Dankon uusinta levyä kuunteluun kappaleiden pätkimisen vuoksi ollenkaan, vaikka tarjottiin.

    Keikalla äijä on yksinkertaisesti mahtava.

    VastaaPoista