14.2.2011

Keikkaennakko - FatboyAurinko paistaa ja kevättä kohti mennään. Vaikka mittari näytti vielä aamulla -31 astetta, tuo lisääntyvän valon määrä alkaa vaikuttaa johonkin hormonitoiminnan yksikköön, ja on aika herätä talvihorroksesta, joka on näkynyt myös blogin hiljaiselona. Ei vain yksinkertaisesti saa itsestään irti kaamoksen keskellä neljänkymmenen asteen pakkasessa innostua muusta kuin pakollisista toimista. Kai tuo on sitä Maslow´n tarvehierarkia tsydeemiä arkisella tasolla.

Olen aina diggaillut tämmöisiä bändejä jotka eivät yritä olla muuta kuin juuri sitä mitä ovatkin. Ei syvällistä maailmanparantamista, ei tekotaiteellista vinkunaa ja särinää tai angstista dekadenssia josta niinkun silleen kumpuaa se luovuus. Jos täällä kaamoksen keskellä jaksaa raahautua kapakkaan kuuntelemaan musiikkia niin se saa olla kyllä jotain muuta kuin edellisen keikan pornogrindia, joka ei sitten iskenyt millään tasolla. Täysin hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa. Säälittävä esitys kaikenkaikkiaan.

Ensin ajattelin katsastaa ensi viikonloppuna hipsterisuosikki Pindant..,Pintadn..., eiku Pintandwefallin, mutta taidanpa jättää tuon taidekouluelämyksen välistä. Fatboy kuulostaa kaikinpuolin huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta. Konstailematonta ja suoraviivaista musiikkia.

Ruotsista sitten kumpuaa tasaisin väliajoin näitä mielenkiintoisia bändejä kaikista genreistä. Fatboy lienee musiikillisesti sieltä akselilta Stray Cats/Roy Orbison /Chris Iisak. Eli ei ollenkaan huonoja vertailukohtia illanvieton musiikiksi. Viimeisin levy Overdrive oli ensimmäinen joka omalle kohdalle sattui osumaan, ja se on aika mukava sekoitus rockabillya ja balladia menemättä kuitenkaan sinne liian hunajaiselle puolelle, jolla Iisak nykyisin aikaansa viettää.

Fatboy keikalla Oulussa Club 45:ssa torstaina 24.2.

Ja Oulun oma ylpeys Satellite Stories muuten Nuclear Nightclubilla perjantaina 18.2.

Jospa näillä saisi kevään mukavasti vauhtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti