21.2.2011

R.E.M. - Mine Smell Like HoneyVaikka uudet REM-levyt eivät enää olekaan ihan yhtä suuria tapauksia kuin aiemmin, kyllä minä tätä uutukaista innolla odotan. Maaliskuun 7/8 päivä  ilmestyväksi luvattu levy Collapse Into Now kuulostaa nimittäin oikein helkkarin hienolta. Aikoinaan odotuksia tietysti lisäsi se, ettei biisejä ihan noin vain ennakkoon kuunneeltu tuubista kuten nykyään ja tietoakin uusista levytyksistä ja julkaisuista sai kaivella suurella vaivalla. 

Alkaahan tuosta edellisestä studiolevystä ollakin jo kolme vuotta ja tätäkin levyä on sorvattu jo toista vuotta. Jacknife Leen tuottamalla albumilla on luvassa vierailijoina mm. Patti Smith ja Eddie Vedder, molemmat vanhoja tuttuja R.E.M. -yhteyksistäänkin.

Youtubesta noita uusia kipaleita löytyy enemmänkin, ja ne ovat saaneet USAssa erittäin myönteisen vastaanoton. Vannoutuneen faninkin mielestä kaikki kuulostaa olevan enemmän kuin kohdallaan, ja kolmikon soundi on tiivistelmä menneistä vuosikymmenistä. Osassa kappaleista on aika rento meininki, ei tarvitse enää yliyrittää tai päteä. Buck on taas mainiossa vedossa kitaroineen ja mandoliineineen.

Eli taisin vähätellä. Kyllä tämä sittenkin taitaa olla itselle suuri tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti