27.2.2011

Kirjasto On In(die)

Kirjastohan on maailman hienoimpia juttuja muutenkin. Nyt Oulun Kaupunginkirjaston väki yhdessä paikallisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa järjestää kaikelle kansalle vapaan ja maksuttoman indie unplugged-konsertin pääkirjaston aulaan.

Luvassa on kolme kaupungin omaa bändiä: Moses Hazy- bändistä tutun Pekka Tuomen G-ODD, Magpie ja täälläkin kehuttu Satellite Stories. Juttu on kuulemma bändeillekin aika uusi ja jännittävä, kun ei ole liiemmin tullut kokemusta akustisesta esiintymisestä.

G-ODD
"G-odd jyrää aivoihin omanlaisella astro-electro rockillaan. Vuonna 2008 perustetty yhtye on jo ehtinyt saavuttaa kulttisuosiota ja underground-kiihkoa omanlaisella sekoituksellaan garage-kitaroita, sykkiviä syntetisaattoreita sekä punk- ja discorytmejä. Vuonna 2010 orkesteri kiersi soittamassa mm. Q-Stockissa, Ilosaarirockissa ja Provinssirockissa."

www.g-odd.net/ Magpie
"Magpie soittaa älykästä indie rock -musiikkia aikuisille. Lähinnä yhtyeen musiikki on yhdysvaltalaista The National-yhtyettä. Magpien soundissa yhdistyvät draamattinen tunnelma, maalailevat kitaratekstuurit ja teatraaliset nostatukset, energistä vääntöä tietenkään unohtamatta."

www.myspace.com/magpieouluSatellite Stories
"Satellite Stories on energistä party indietä The Wombatsin ja Two Door Cinema Clubin tyyliin soittava yhtye. Yhtye julkaisi marraskuussa 2010 promo-ep:n, joka herätti kiinnostusta indiepiireissä ympäri maailman. Satellite Stories olikin blogatuin suomalainen bändi vuonna 2010. Tämän vuoden alussa Ylex:n suosittu radio-ohjelma X-ryhmä valitsi yhtyeen vuoden lupaavimmaksi kellaribändiksi. Yhtyeen musiikkia on myös soinut yhdysvaltalaisella MTV USA -musiikkikanavalla."

www.myspace.com/satellitestories 

   Satellite Stories - Kids Arent Safe In The Metro by satellitestories


Kirjasto on indie-tapahtuma 22.3. Oulun Kaupunginkirjastolla  klo 19-21.00

3 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaaa oikein hyvältä idealta. Ehkä Tampereella pitäisi tehdä jotain vastaavaa.

    VastaaPoista
  2. Pistähän jalalle, mukaan bubbling under-bändejä ja menoksi.

    VastaaPoista
  3. Hyvä homma, että tapahtuma kiinnostaa :) Pakkohan se oli itse järjestää, kun Oulussa ei ole juuri indiemenoja.

    VastaaPoista