23.8.2011

Ilmakitaransoiton MM-kisat


Pohjoista pöljyyttä ja taivaita syleilevää idealismia sopivan absurdilla tavalla sekoitteleva Ilmakitaransoiton MM-kisat on taas käsillä.
"Ilmakitaransoiton MM-kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa."
Ilma kuuluu kaikille
Koska soitin ei nouse tässä lajissa niin kovin tärkeään osaan, täytyy esiintyjien tietysti panostaa persoonaansa ja erottumiseen. Lavapresensen hiontaan antaa eväitä keskiviikkona järjestettävä Ilmakitaransoittoseminaari, jossa tänä vuonna tarkastellaan mm. ilmakitarapersoonan rakentamista, sukupuolirooleja sekä ilmakitaraideologian maailmaa parantavaa vaikutusta. Tieteellisen kontribuution arvovaltaiseen seminaariin antaa Amanda Griffkin, jonka väitöskirja ilmakitaransoiton globaaleista vaikutuksista on teon alla.

Make air, not war
Suoraan finaaliin pääsevät maailmanmestaruustittelin arvoisesti tietysti mukaan vain kansalliset mestarit. Torstaina on tosin muutamalla onnekkaalla vielä mahdollisuus nousta finaalilavalle osallistumalla Mustien hevosten karsintaan 45:ssa. Näiden noin kymmenen ilmoittautuneen joukossa on menneiden vuosien kokemuksella ollut yleensä ne koko kisaviikon "persoonallisimmat" kitaranvinguttajat.

Ilmakitaraa, hyvää tahtoa ja kavereita
Perjantain kisapäivän Anna Abreun konsertti ja itse MM-skaba torin rannassa on ikärajaton ja ilmainen vanhaan tapaan. Kun kisaajat virallisen Ilmarauhanjulistuksen jälkeen pääsevät asiaan, on ilmassa jo suuren urheilijuhlan tuntua. Eipä oteta tätä niin tosissaan, niin kuin jotkut pöntöt jotka menoa morkkaavat. Ei hirveästi kannata mietiskellä homman järkevyyttä tai järjettömyyttä. Tämä on kuitenkin syksyn mukavimpia häppeninkejä Oulussa.
Ilmakitaran soiton MM-kisat Oulussa 24-28.2.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti