10.3.2012

Oulu-skene # 1: The George Double Use

Soundin Oulu-skeneä esitellyt juttu oli pikkuisen köykäinen ja pintapuolinen. Ei siinä oltu pahemmin pintaa syvemmälle menty vaikka ihan ammattitoimittaja oli palkkansa eteen työtä tehnyt. Pikkuisella vaivannäöllä olisi aihetta ja tavaraa löytynyt vaikka ja kuinka. Nyt oli istutettu haastateltavaksi kyllä ihan hyviä jätkiä, mutta syvempi raapasu jäi tekemättä. Pöhinä jäi uupumaan. Se jutusta toki kävi selväksi, että piirit pyörivät mukavan kaverimeiningin merkeissä eikä nurkkakuntaisuutta pahemmin esiinny oli genre mikä hyvänsä. Siltähän tuo on näyttänytkin näin sivusta seuranneena ja hyvä niin.

Vaikka tämä ei mikään maakuntablogi olekaan niin pikkuisen tarkemmalla korvalla tulee kuitenkin seurailtua oman kaupungin musiikkitapahtumia. Oululaisista blogissa on jo käsittelyssä ollut Satellite Stories, Moses Hazy, Radiopuhelimet, Terveet Kädet, Brüssel Kaupallinen, The Hindu Gods of Love, Stache, Magpie, Forest Lake Band, G-Odd, Riutta, Mushmouthed Talk, Myon, Hoodoo Sauna, Aki Louhela, Jukka Takalo, The Man-Eating Tree, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi ja Far Arden. Pinnan alla porisee kuitenkin monenmoista jota ei oikein missään noteerata. Paitsi nyt tässä sarjassa.


Aika harva sainaamaton, tai edes sainattu, bändi voi muuten kehuskella olleensa Uuden-Seelannin kiertueella. Mutta The George Double Use voi. Ja kehuskeleekin. Ja ihan aiheesta.

Vaikka yhtyeen juuret ulottuvat pitkälle 90-luvulle, on se tällä nimellä toiminut vuodesta 2004. Nykyiseen kokoonpanoon joka vakiintui vuonna 2006, kuuluvat yhtyeen uusi-seelantilainen laulaja Lance Fono, primus motor ja kitaristi Jyrki Niemelä, rumpali Ville Väisänen ja bassossa Henri Tuomivaara.

90-lukulaiset juuret kuuluvat selkeästi musiikissa grungemaisuutena jota nykyään on toki hienompaa kutsua alternativeksi. Kun se grunge ei kuulemma enää ole oikein in ja hot. Väliäkö tuolla, sillä GDU:n musiikki on raikas tuulahdus selkeää ja yksinkertaista rokkia jossa ei turhia taiteilla. Pikkuisen tulee mieleen Danko Jones, eikä pelkästään laulajan ulkonäöstä johtuen. Hehän ovat kuin kaksi marjaa!

Toistasataa keikkaa vuosien saatossa heittänyt ja viisi sinkkuakin julkaissut bändi on juuri julkaissut videon kevään aikana ilmestyväksi luvatulta levyltään. Video "Inside Your Head" löytyy bändin nettisivuilta, mutta pistän tähän tuon vanhemman videon vuodelta 2008 koska se omaan korvaani kuulostaa paremmalta. Ja samalla paljastan karmaisevan totuuden näinä indieaikoina: minä PIDÄN grungesta. Yhä.


  

Ja vielä loppuun itseltäni ohi korvien ja silmien livahtanut uutuus Satellite Storiesilta. Japanilaisen Rally Labelin kautta ilmestynyt EP-levy sisältää muutamia uusia kappaleita joita en vielä ole levyltä kuullutkaan. Tuossa niistä muutama eli "Anti-Lover" ja "Costa Del Sol ´94".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti