20.3.2012

Oulu-skene # 4: Viisikko

Viisikolla ei ole kotisivuja, ei promokuvia eikä bloggarit hälise vaikka uusi julkaisu on juuri ulkoistettu ja jopa loppuunmyyty. Onko Viisikko siis huonompi bändi kuin ne kymmenet ja sadat indiebändit joista netti surisee? Tuskin vain, mutta bändi kuuluu siihen musiikkimaailman aluskasvillisuuteen josta kaikki saa alkunsa, mutta joita ei juuri näy eikä kuulu.

Noin kymmenen vuotta sitten perustettu bändi sai alkunsa perustavaa laatua olevasta rokin essencestä. Kaverukset halusivat soittaa nopeasti ja lujaa. Bändin vaikutteet on haettu "musasta, elokuvista, rakkaudesta & seksistä, keskenään tekemisestä & ystävistä, touhun absurdiudesta, kriiseistä, väkisinvääntämisestä ja keskinkertaisuuden tuomista fiiliksistä." Sieltähän ne pitäisikin hakea, elämästä, eikä NME:stä tai Billboardeista.

Tietoa bändistä saa kaivamalla kaivaa, eikä sittenkään oikein löydä. Yhtye ei itsestään juuri halua isompia ilmoitella tai tekemisiään selitellä. Julkaisuja on tullut kuitenkin kolme. Vuonna 2008 ilmestynyt splitti-CD Hebosagilin kanssa, vuonna 2009 ilmestyi levy IIIII ja nyt siis helmikuussa kasetilla uusin pläjäys nimellä IIII. Vinyyliä ja digijulkaisua luvataan tulevaksi.

Ihan samaa mieltä en voi olla poikien kanssa Oulun muusiikki-skenen apaattisuudesta, mutta tosiasia on, että se uusin hyrinä on lähinnä indie-puolella. Radiopuhelimet ja Terveet Kädet vetävät yhä tiukkoja settejä, mutta noiden jälkeen on metelimusiikkiosastolla ollut välillä aika hiljaista. "Vituttaa toisinaan, kun kattelee tätä vitun apatiaa mikä tässäkin kaupungissa vaeltaa. Vuodesta syntyy kaks uutta bändiä ja homma latistuu mitä pidemmälle mennään. Voi tosin olla että nyt on joku välivaihe päällä vaan (toivottavasti). Ja toisaalta kaistalla on enemmän tilaa."

Tuolle oulumeteli-osastollehan Viisikon musiikki aika luontevasti kolahtaa. Onneksi meillä on Ykän Pubi, joka vielä punk/metalli/hardcore-osaston keikkoja hoitelee. Heinäkuun alussa siellä järjestetään Paskakaupunni ry:n toimesta legendaariset Hässäkkä-päivät jonka aloitusklubilla Nuclear Nightclubissa Viisikko seuraavan tiedossa olevan keikkansa heittää 5.7. Hebosagilin ja Veneen kanssa.


Viisikko Soundcloudissa
Viisikko Facebookissa

2 kommenttia:

  1. mistäs nämä lainaukset on kaivettu?

    VastaaPoista
  2. Ihan sähköpostilla sain vastauksia tiedusteluihin Viisikolta.

    VastaaPoista