12.3.2012

Oulu-skene # 2: Stolen Kidneys


Vuodesta 2009 kasassa ollut orkesteri toimii siellä hiukan tutummalla Oulusoundi-osastolla. Aika helppohan tästä on löytää haikuja vaikkapa Läjä Äijälän tekemisiin, pienellä doom-vivahteella ryyditettynä. Suuresta maailmasta esikuvia voi etsiä vaikkapa Neurosis-yhtyeen tuotannosta.

Vaikka bändi ei enää ihan kokonaan oululainen olekaan, basisti-laulaja Heikki asustelee Jyväskylässä ja rumpali Antti asuu Helsingissä, pistetään silti tähän samaan syssyyn. Yhtyeen juuret ovat kuitenkin täällä ja asuuhan toinen laulaja ja kitaristi Jari yhä Oulussa. Keikkoja ei ole vielä kertynyt kuin kymmenkunta ja kaikki täällä pohjoisessa, mutta kova hinku pojilla on saada jalansijaa myös etelästä. Seuraava mahdollisuus on 16.5. kun pojat soittavat Boarin kanssa Helsingin Lepakkomiehessä.

Julkaisuissa mennään vielä puhtaasti omakustanne-pohjalla. Vuonna 2010 ilmestyi demo-EP ja viime vuonna ihan "oikea" EP CDR- ja kassu-muodossa. Tuo EP on muuten kuunneltavissa ja ladattavissa yhtyeen bandcamp-sivuilta. EP:n äänityksistä jäi yli biisejä jotka eivät oikein sopineet silloiseen julkaisuun ja ne on nyt julkaistu splittikasetilla Boarin kanssa.

Onhan se toisinaan helvetin puhdistavaa kuunnella kunnon punk/hardcore-meininkiä. Ihan niin suoraviivaisia biisit eivät välttämättä ole kuin totutut parin minuutin repäisyt, mutta kyllä ne oulu-metelin juuret tuolta selkeästi on kuultavissa. Alla näyte tuosta tuoreesta splitistä.


Bändin facebook-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti