3.10.2010

Keikkaennakko - The LatebirdsMeikäläiselle suhteellisen tuntematon bändi tämä helsinkiperäinen poppoo on vaikkakin ovat soitelleet jo 10 vuotta ja juuri julkaisseet kolmannen albuminsa. Joka on näin muutaman kuuntelun perusteella ihan kelpo americanaa.

The Latebirdsin musiikkia kuvaillaan alternative countryksi, roots rockiksi, folk rockiksi taikkapa power popiksi, ihan mikä vaan käy minunkin makuuni. Bändin musiikkiin ovat vaikuttaneet kuulemma Bob Dylan, The Band, Neil Young, The Beatles, Townes Van Zandt, Rolling Stones, The Byrds, Black Sabbath, Tom Petty & The Heartbreakers, Cheap Trick, The Who, The Stooges, Tom Waits, MC5 ja Johnny Cash, joten aika mukavassa seurassa liikutaan. Oman kuunteluni perusteella kallistuisin reilusti enemmän tuonne Amerikan mantereen suuntaan jossa laulaja/biisintekijä Markus Nordenstreng on oleillut runsaasti ja jossa levyjäkin on käyty äänittelemässä mm. the Bandin rumpali/laulaja Levon Helmin studiossa. Nuo Helm-session aikaansaannokset julkaistiin tuossa uuden levyn mukana bonuslevynä.Pojat ovat kiertäneet ahkerasti sekä Euroopassa että Amerikassa mm.Wilcon, Patti Smithin, The Pretendersien ja The Posiesin kanssa eli tuostakin saa jo jonkin verran osviittaa minkälaisen musiikin kanssa ollaan tekemisissä. Ja kun vielä lisään että bändi on tehnyt yhteistyötä jo mainitun Levon Helmin lisäksi mm.Tom Waitsin kanssa näppäilleen kitaristi Marc Ribotin, MC5-kitaristi Wayne Kramerin, Posiesin laulaja-Ken Stringfellowin, Tom Petty & The Heartbreakersin Benmont Tenchin , Wilcon jäsenten John Stirrattin, Pat Sansonen ja Nels Clinen, laulaja/näyttelijä Minnie Driverin ja jopa Kris Kristoffersonin kanssa, unohtamatta tietenkään J.Karjalaista; niin eihän voi kun todeta että toivottavasti odotukset eivät ole jo liian korkealla. Ettei vain käy niin kuin Them Bird Thingsin kanssa, jonka keikka oli hiukan laimea kokemus. Johtunee tietysti osittain myös siitä että yleisöä oli torstai-illaksi buukatussa konsertissa noin viisitoista innokasta joista vähintään puolet näytti olevan soittomiesten kavereita. Lintumiesten konsertti on sunnuntaina, mikä ei sekään ole tietysti ihan paras mahdollinen keikkapäivä. Tai mistäs minä tiedän, ehkä se jollekin on.Ihan mukavalta laid-back tavaralta musiikki vaikuttaa, ihmettelen vain miksen ole törmännyt bändiin kunnolla aiemmin, vaikka periaatteessa musiikkilaji uppoaa varsin hyvin. Mikään aiemmin kuulemistani kappaleista ei ilmeisesti kerralla ole iskenyt, koskapa ei ole tarkemmin tullut yhtyeeseen tutustuttua.  Kelpo keikkabändistä on kuitenkin luetun perusteella kyse. Bändi on kuulemma myös ensimmäinen skandinaavinen yhtye joka on soitellut Nashvillessä legendaarisella Grand Ole Opry´n lavalla. Kannattanee mennä katsastamaan näinkin mielenkiintoinen yhtye kun se on Oulussa keikalla 10.10.2010 Club 45 Specialin lavalla. Siis muidenkin kuin minun tällä kertaa. Keikkapaikkanahan tuo on orkesterille mainion intiimi, mutta pikkuisen liiankin intiimi jos paikalle saapuu vain minä ja soittajapoikien pohjoisen kaverit.

3 kommenttia:

 1. Hienoa kun kannustat ihmisiä keikoille. Itsekin aktiivisena keikoilla kävijänä harmittaa toisinaan kun paikalla on niin vähän väkeä. Mitä enemmän maksavia katsojia paikalla saadaan, sitä todennäköisemmin saamme tulevaisuudessakin hienoja keikkoja tänne Ouluun.

  ps. En ole keikkapaikan henkilökuntaa...

  VastaaPoista
 2. Voisi tulla paikalle jo pelkästään soittajienkin takia, kitarassa kun on ilmeisesti Jussi Jaakonaho ja rummuissa Janne Haavisto..

  VastaaPoista
 3. Eiköhän ne pojat mukana ole. Ja samaa mieltä olen ensimmäisen kommentoijan kanssa. Harmillisen vähän on muutamilla keikoilla porukkaa ollut.

  VastaaPoista