28.10.2010

Nyt soi: Dave Lindholm - Tupaakka, viina ja villit naisetDave Lindholm perusasioiden äärellä. Dave on rock vaikka se laulaisi lastenlauluja tai tangoa. Tämä mies ei ole ikinä pysähtynyt miettimään mikä olisi in, vaan on aina pistänyt narulle kaikki mitä on päähän pälkähtänyt ja hyvältä sillä hetkellä tuntunut. Ja se on rock.

Miehen White Midnight-yhtye vieraili keväällä 1990 Austinissa South by Southwest-musiikkitapahtumassa, ensimmäisenä suomalaisena muuten, ja levy Creampistols julkaistaan jopa Ranskassa ja Ruotsissa. Yhtyeen aika alkoi kuitenkin olla ohi. Sen viimeinen esiintyminen on Dinosaurockissa jossa lavalle nousee myös Albert Järvinen ja Alan Haynes.

Sitten oli taas aika palata akustisempaan meininkiin. Syksyllä Dave jammailee kavereiden kanssa Harasoo Studiolla ja siitä tehdään Sillalla- levy lisäämällä myöhemmin tavaraa päälle. Kyseessä on Daven ensimmäinen suomenkielinen levy kolmeen vuoteen ja muutenkin mies oli viime ajat viihtynyt enemmänkin sähköisen tuotannon parissa bändiensä kanssa jotka vaihtuivat perin tiheään. Ja akustisen levyn jälkeen oli taas aika tehdä jotain ihan muuta. Syksyn kuluessa Dave liittyi Leningrad Cowboysiin.

Daven tiuhan julkaisutahdin kääntöpuolihan on tietysti se, että ihan aina ei hyviä biisejä riitä koko levyllistä, mutta kyllä joka levyltä aina muutama helmi löytyy. Ja herran Greatest Hits-kavalkaadi kyllä hakee vertaistaan Suomen maassa. En nyt tiedä onko tämä kappale musiikillisesti ihan maestron parhaasta päästä, mutta aikoinaan tuotakin tuli hoilailtua. Video on Mikko Kuustosen isännöimältä Q-Klubilta vuodelta 1991 ja lavalla soittelee myös Heikki Silvennoinen Band. Kuustosen juttutuokiossa Dave ei mahdottomasti avaudu ja Kuustosen kysyessä tarinaa miehen kivinäyttelystä ( Davella tosiaankin oli myös sellainen), Dave vastaa: " No tarina on yksinkertainen. Mä poimin ne." Rock !

Biisin kanssa sattui myös pieni moka. Videossakin säveltäjän kohdalla lukee trad., mutta loppupeleissä alkuperäisen irlantilaisen biisin "Cigarettes, Wusky and Wild Wild Women" olikin säveltänyt Tim Spencer. Näin pikkuhitin teostokorvaukset valuivat muihin taskuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti