31.10.2010

Virtuaalikeikkaa pukkaa


Olen minä tästä ennenkin lukenut, mutta ohitin asian tuolloin olankohautuksella. Jenkatehtaan lähestyttyä asian puitteissa ( eli puffilla ) päätin tutustua aiheeseen tarkemmin. En mainostaakseni palvelua, vaikkei siinäkän mitään pahaa olisi, vaan ihan pohtiakseni itsekseni onko tässä mitään järkeä. Kyseessähän on uusi syyskussa 2010 ovensa aukaissut suomalainen yritys joka tarjoaa livekeikkoja pilvitekniikalla netin välityksellä maksua vastaan.

Amerikoissa tuollainen palvelu lanseerattiin jo muutamia vuosia sitten ihan miljoonabudjetilla, mutta konsepti ei saanut tuulta siipiensä alle. Periaatehan on ihan hieno. Firma mainostaa itseään rockklubina jossa : "Keikalle pääsee ilman reissaamista, taksijonoja, täysi-ikäisyyttä – tai lapsenvahdin hankkimista jälkikasvulle". Niin kai tuo on. Toisaalta nuohan on osa konsertissa käymisen kokemusta. Puhumattakaan siitä, että aikuisten oikeasti live on kyllä ihan eri juttu kun nettilive. Ja jokainen perheellinen kyllä tietää, että arki-iltana kello 20.00 ei lapsiperheissä juuri konsertteihin keskitytä, vaan ihan muuhun. Interaktiivisuutta palvelu tarjoaa antamalla asiakkaille mahdollisuuden äänestää konsertissa kuultavia biisejä, antamalla mahdollisuuden välittää kysymyksiä haastattelijan kysyttäväksi ja aploodejakin voi antaa hiirenklikkauksella.

Kyllähän minä itsekin kuuntelen livelevyjä ja katselen livetallenteita DVDltä, joten kyllähän tuo hyvin järjestettynä saman asian ajaa. Varsinkin kun kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä jokaisen mielenkiintoisen keikan perässä toiselle puolelle Suomea. Mitenkään hirveitä summia en olisi kyllä valmis maksamaan nettikeikasta, mutta tuo nyt vaadittu 4,9 euroa on ihan kohtuullisuuden rajoissa. Tosin monet mielenkiintoisetkin keikat saa narikan hinnalla tai alle kympillä ihan kuppiloissakin, joten kaikki on kyllä loppupeleissä kiinni tarjonnan mielenkiintoisuudesta. Pelkän tekniikan hienouden tai kannatuksen vuoksi ei tule pilettiä nettikeikalle hankittua. Pikkuisen myös arveluttaa äänentoiston laatu ja kaistan riittävyys, mutta kaippa näistä on huolehdittu.

Palvelun sivujen perusteella tähän mennessä on välitetty vasta yksi keikka. Phoenix Effect sai kunnian avata keikkakalenterin syyskuussa. Keikkakalenterissa ei ainakaan vielä näy ruuhkaa, sillä tiedossa on vain yksi tuleva keikka. 4.11. livenä soittelee suomalaisen undegroundin ja avantgarden uranuurtaja, vireä seitsenkymppinen M.A.Numminen, kaverinsa Pedro Hietasen kanssa. Luvassa on kuulemma yksi vuoden oudoimmista keikoista repertuaarin ulottuessa nelikielisenä teknosta filosofiaan.

Mikäs siinä. Periaatteessa ihan kannatettava palvelu, mutta aika näyttää saadaanko kalenteriin kiinnostavia artisteja. Firman talouden kannalta voisi ajatella, että nimenomaan kaikenlaiset bubbling under- aktit voisivat olla se juttu johon kannattaisi satsata. Tuskin tuolla kannattaa mitään eppu normaaleja tai popedoita esitellä. Läppäriin vaan tykki kiinni ja piuhat vahvariin, niin hommahan saattaa toimiakin. Toivotaan pojille onnea valitsemallaan tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti