14.10.2010

Maistiaisia - Hi-Horse


Kuten varmaan muillekin bloggailijoille, sähköpostiin on alkanut silloin tällöin tipahtelemaan bändien kutsuja levyjulkkareihin ja keikoille. Osa on pistänyt musiikkia tai linkkejä mukaan ja mukavaahan tuo on kun näin tutustuu uusiin tulokkaisiin. Kun nuo tilaisuudet pakkaavat pääosin olemaan pääkaupungissa, niin osallistumisprosentti lähentelee tietenkin nollaa, mutta ainahan näistä kirjoittaa voi. Ainakin silloin jos musiikki osuu edes kohtuu lähelle omaa sekalaista ja linjatonta musiikkimakuani. Pari on mennyt niin kauas, ettei edes tällainen genrevapaa bloggailija ole niihin tohtinut tarttua. Yksi osui ja upposi ja siitä enemmän jatkossa, tämä osui vähän siihen väliin.

" Ultramelodinen, rytmikoukukas ja rahtusen psykedeliaa sekä sinisiä sävyjä musiikkiinsa sekoittava Hi-Horse osaa asiansa, sillä sinänsä paljon käytetyistä aineksista bändi on onnistunut luomaan raikkaan, monipuolisen ja täysin omannäköisensä levyn. Hi-Horsen valttina on kaksi vokalistia: sähkökitaran sielun syövereissä seikkaileva Jani Kämppi ja basson varressa ilakoiva Karin Creutz. Rytmintakojan pallille on asettunut rumpali Pexi Parviainen. Hi-Horsella on vyöllään yli 50 keikkaa, ja niiden tuoma varmuus ja soittamisen riemu pitää yleisön naaman virneessä ja jalat tanssilattialla. Näin kertoo bändi itse." Asian voi tarkistaa Levykauppa Äxän sivuilta  jossa yhtyeen uutta levyä Concrete Cloud voi kuunnella viikon ajan 13.-20.10. Kappaleen "Evil", joka kuulu levyn parhaiden joukkoon, voi ladata koneelleen täältä.

En oikein osaa kuvata minkälaista musiikkia tämä on. Joskushan se on ihan hyvä asia, mutta toisinaan taas ei. Osassa biiseistä levyllä vierailevan Esa Kuloniemen kitara tuo mukavasti särmää, mutta toisinaan ollaan hieman juustoisilla vesillä. Eilen julkaistu levy sisältää aineksia monesta suunnasta ja toisinaan tuntuu että palaset eivät ihan loksahtele kohdilleen. Ja sitten taas seuraavassa biisissä ne solahtavat paikalleen kuin palapelin palaset. Kyllä tämä sen verran mukavalta kuulostaa että jos lähempänä asuisin niin levynjulkistamiskeikalle menisin. Ja nehän on perjantaina 15.10. Club Libertessä klo 22 alkaen. Lavalla bonuksena myös Esa Kuloniemi siippansa Aija Puurtisen kera. Ja maksaakin ilmeisesti vain narikan verran. Ei paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti