6.7.2011

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 7: S-W

Kuten jo aiemminkin totesin, hulluutta on monenlaista. Tämä lista on selkeä osoitus siitä.

Mutta tulipahan tehtyä, kun kerran aloitin.

Scuttle Buttin' '75 (Prequest) SBD
Kannessa lukee '75, mutta oikea vuosi on -85. Kyseessä on tuon vuoden Japanin keikka Tokiossa, ja se löytyy usealtakin bootilta kuten Cold Shot, Tokyo '85 ja Blues For Japan. Täydellisin setti kuitenkin jo käsitellyllä Live In Japan-levyllä.

Seattle 1985 Live (Moonlight) SBD A-
Seattle Center Coliseum syyskuussa -85. Sama keikka löytyy mm booteilta Seattle Jammin' ja parhaimmalla äänenlaadulla levyltä Texas Flood

Seattle Jammin' (Blizzard Pure Sounboard Recordings) SBD A
Kuten edellä, eli sama keikka hieman vajaampana.

See You Later (All Of Us) SBD A / AUD B
 4 kipaletta Legends Clubilta Chicagosta vuodelta soundboard-äänityksiä jotka löytyvät myös levyiltä Birthday Jam ja It's Still Called the Blues. Buddy Guyn bändi taustalla. Loput kaksi Tennis Rock Exposta New Yorkista vuodelta -83 Guyn kanssa. Löytyvät myös levyiltä In Concert and Jamming, Live At Pier ´84 ja Stormy Monday Blues. Näissä on keskitasoinen yleisöäänitys.

The Sky Is Crying (Time Traveler Productions) SBD B-A
Sekalaisia radio- ja äänityssessioita vuosilta 83-89. Kaikki löytyy täydellisempänä muilta booteilta.

So Excited (That's Life) SBD A+
Sama kuin Hawk On Fire, ja sama päivä kuin Mocambo Joint ja G-Ray. Luultavasti ripattu El Mocambo-videolta. Keikka oli Torontossa 1983.

Somewhere Over The Rainbow (Papillon) SBD A
Ihka ensimmäinen SRV Bootti-CD. Kannessa sanotaan äänitetyksi Bostonissa vuonna 1988, mutta tämä on King Biscuit Flower Hour-materiaalia joka on äänitetty Montrealin Spectrumissa vuonna 1984. Löytyy myös levyiltä Montreal ´89 ja kokoelmalta In Memoriam.

Soul Love (Blizzard Pure Sounboard Productions) SBD A
Suurin osa levystä on Mann Music Centerin keikka Philadelphiasta vuodelta 1987 joka löytyy täydellisempänä levyiltä Unforgettable Night, Come On ja Cold Shot (Vol 2). Loput kolme biisiä MTV Unplugged sessioista vuodelta 1990.

SRV @ ANM SBD A
Jälleen kerran Colorado & New Mexico-kamaa.

Stevie Goes To Davis (Time Traveler Productions) SBD A
California Universityn keikka Davisista vuodelta 1984. CD-R- versio joka löytyy parempilaatuisena jo käsitellyiltä levyiltä Alone In The Ozone ja Out Of The Shadows.

Stevie Played A Little Blues (Chase The Dragon) SBD A
Vuoden -85 Montreaux Jazz Festivaaleilta ja saman vuoden Chicago Blues Festivaaleilta. Montreaux sama kuin levyillä Live In Montreaux ja Pride And Joy. Chicago-kama löytyy täydellisempänä levyiltä Burnin' Strings, Chicago Blues Festival ja Pride And Joy.

Stilleto Rain (Primadonna) SBD A
Loistava keikka ja loistava levy. Paikkana Red Rocks Amphitheater Denverissä vuonna 1985. Levyn "Little Wing" on yksi parhaista levyille päätyneistä versioista. Vaikka levyn tiedot ovat taas väärin päivämäärää ja kappaleiden nimiä myöten (tässä tietysti korjattuna), itse musiikki on jautaa. Keikkaa ei löydy muilta booteilta.

1. Ain't Gone 'N' Give Up On Love
2. Pride And Joy
3. Voodoo Chile (Slight Return)
4. Tin Pan Alley
5. Look at Little Sister
6. Texas Flood
7. Come On (Part III)
8. Little Wing
9. Third Stone From the Sun

Stormy Monday Blues (Skeleton Songs) SBD A / AUD B-
Kansi väittää äänityspaikaksi joidenkin biisien kohdalla Bostonia, mutta alkupään biisit on Spectrumin keikalta Montrealista vuodelta -84. Keikka joka löytyy kokonaisempana mm. In Memoriam-levypaketilta. Neljä viimeistä biisiä on huonoja yleisöäänityksiä Tennis Rock Exposta New Yorkista Buddy Guyn kanssa vuodelta -83.

Testify (Minotauro Records) SBD A
Vuoden -84 Pohjois-Amerikan kiertueelta, luultavasti Spectrumista Montrealista. Löytyy myös levyltä Triple Trouble. Vain kuusi biisiä. Jos tämä äänitys on Montrealin keikalta, samaa keikkaa löytyy ainakin kymmeneltä eri bootilta.

Testify (Cool Daddy Productions) SBD A+
Erinomainen äänenlaatu. Keikkapaikkana Ripley´s Music Hall Philadelphiassa lokakuussa -83. Tämä on King Biscuit Flower Hour-materiaalia jota löytyy moneltakin bootilta täytteenä. In Memoriam- paketin eka levy on miltei sama.

Testimony (Red Robin Records) SBD A+
King Biscuit Flower Hour oli livetaltiointien radiolähetyksiin erikoistunut show, jota esitettiin yli 300:lla radioasemalla Amerikan mantereella. Stevie Ray Vaughanin lähetetyt showt on osittain julkaistu myös virallisilla King Biscuit levyillä. Useat showt jopa moneen kertaan, muttei kertaakaan täydellisenä. Suurin osa booteilta löytyvästä King Biscuit- materiaalista on suoraan noista lähetyksistä. Testimonylta löytyy toiseksi paras kattaus tuon shown materiaalista, tällä kertaa Montrealin keikalta vuodelta 1983. Paras löytyy In Memoriam triplalta. Loput tämän levyn materiaalista on peräisin Montreaux Jazz Festivaaleilta -82 ja loput T-Birds-festivaaleilta Dallasin Fair Park coliseumilta vuodelta -86, joissa yhdessä biisissä bassossa on Jimmie Vaughan. Tuo keikka löytyy täydellisimpänä levyltä Two (Vaughan) Hearts Are Better Than One.

Texas Flood Austin, TX (Satellite Records) SBD A
Levy on äänitetty Steamboat 1874 - bluesmestassa vuonna 1980 ja on täsmälleen sama kuin Don't Mess With Texas. Levyn kannessa tosin lukee "Live In Texas 1978", mikä on taas siis virheellinen. Osa biiseistä löytyy myös viralliselta In The Beginning-levyltä.

Texas Flood Norfolk, VA (Silver Rarities) SBD A
Radiolähetys King's Head (Bay) Inn- keikasta vuodelta 1980. Keikasta ei ole muita kaupallisia bootteja liikenteessä. Jackie Newhouse vielä bassossa. Taas ihmetyttää näiden bootleggareiden tietämys/viitseliäisyys, kun biisien nimet ovat pääosin mitä sattuu.

Texas Flood Seattle, WA (Countdown Factory) SBD A
Tätä Seattle Center Coliseumin keikkaa vuoden 1985 syyskuulta löytyy myös levyiltä Duet´s, Parker's Place, Seattle Jammin' ja Together In Love.  Tällä Japanin erikoisjulkaisulla on kuitenkin paras äänenlaatu. Parissa kappaleessa mukana Bonnie Raitt.

Texas Lightning (Dedicated 2 Perfection) SBD A
Tämä on ainoa äänitys tältä Milwaukeen Oriental Theather-keikalta vuodelta 1985. Loistava tuplalevy jolla on mukana fillerinä myös virallisen Live Alive-levyn biisejä, jotka on myös äänitetty samassa paikassa, mutta eri iltana.

Thanks for the Memories (Midnight Beat) SBD B-A+
Kokoelma Austinin, Montrealin ja Dallasin tutuilta keikoilta vuosilta 83-86 , jotka kaikki löytyvät täydellisempänä muilta levyiltä. Yhden biisin äänityspaikka on hieman hämärän peitossa, mutta ilmeisesti se on Philadelphiasta.

There's More Rock Ahead (Rockland) SBD A+
Täydellisin äänite vuoden 1983 Amsterdamin Paradiso Theater-keikalta. Silti tältä puuttuu keikalla esitetty biisi "Voodoo Chile", joka taas löytyy mm. From Austin To Amsterdam-levyltä. Loistava äänenlaatu ja hienoja versioita SRV:n kulta-ajalta. 

Three Bar Blues (Rupert) SBD A- -A+
Perussettiä Lorelei-festivaaleilta Saksasta elokuulta -84. Keikka joka löytyy mm. levyiltä Live! "Rockpalast", Little Lover Boy ja First Steps In Europe & You'll Be Mine. Pari biisiä Los Angelesin keikalta samalta vuodelta. Noita biisejä ei löydy muilta levyiltä.

Together In Love (International Broadcast Records) SBD A
Tätä Seattle Center Coliseumin keikkaa vuoden 1985 syyskuulta löytyy myös levyiltä Duet´s, Parker's Place, Seattle Jammin', Seattle '85 Live ja parhaimpana levyltä Texas Flood. Mukana Bonnie Raitt.

Tokyo '85 (Arriba!) SBD A
Vuoden -85 Japanin keikka, josta on parempikin bootleg olemassa, eli Live In Japan. Tämä levy on epätäydellinen ja sama kuin Big Musicin Cold Shot.

Touch The Sky (Capricorn Records) SBD A+
Suurin osa materiaalista on Soul To Soul-levytyssessioista, eli studiotavaraa. Osa taas ilmeisesti Couldn't Stand The Weather-sessioista. Samaa tai samantyyppistä tavaraa löytyy laajemmin Life Without You ja Unsurpassed levypaketeista.

Triple Trouble (Archivio Records) SBD A
Livekeikkoja vuoden -84 Pohjois-Amerikan kiertueelta, luultavasti Montrealin keikalta. Samat biisit kuin levyllä Testify.

Triple Trouble w/ Albert King & Buddy Guy (Smokin' Cactus) SBD A
Kingin kanssa In Session-äänityksiä vuodelta -83, jotka siis löytyvät myös tuolta äänitteeltä ja videolta, sekä levyiltä Jammed Together  Texas Style ja Let It Happen. Toinen osa levystä on Buddy Guyn Legend's Clubilta Cicagosta vuodelta -89. Nuo löytyvät myös levyltä It´s Still Called The Blues ja Birthday Jam. Tällä levyllä ei siis ole täydellisin materiaali noilta keikoilta, mutta ihan asiallinen paketti.

Two (Vaughan) Hearts Are Better Than One (Rarietes And Few Records) SBD A
Fair Park Coliseumissa Dallasissa, vuoden 1986 T-Bird festivaaleilta äänitetty keikka jossa levyn alkupuolen hoitaa Fabulous Thunderbirds, yksi biisi hoidetaan yhdessä ja loput SRV Double Troublen kera. Tosin yhdessä biisissä Jimmie Vaughan hoitelee basson Shannonin sijasta.

The Understanding Of Love (Music With Love) AUD B/SBD A

Stevie Ray Vaughan Suomessa:

Stevie Ray Vaughan heitti Suomessa kuusi virallista keikkaa. Osalta keikoista on materiaalia kaupallisilla bootlegeilla, osasta keikoista on kierrossa epävirallisempaa materiaalia. Tällä levyllä on SRV:n ensimmäiseltä Suomen keikalta 27. maaliskuuta 1984 Helsingin Kulttuuritalolta setin 15:sta kappaleesta 13. Äänitys on vain keskitasoinen yleisöäänitys, ja sen arvo on ennenkaikkea siinä, että se on Suomesta eikä keikkaa muilta booteilta löydy.

Seuraavan päivän keikkaa Tampereen Teknillisellä Opistolla ei löydy kierrossa. Jos jollain yksityisellä on tavaraa tuosta keikasta, siitä ei ole tietoa keräilijöillä. Run Runs toimi lämppärinä, ja myöhemmin illalla Stevie jammaili tunnin keikan Ylioppilastalolla miesten kanssa soittaen Dave Lindholmin kitaraa. Veli-Petteri Rajanti soitti bassoa ja Vesa Hyrskykari fonia.

Oulun Seurahuone 1984
Tampereen keikan jälkeisenä päivänä, eli  29. maaliskuuta -84, Vaughan olikin jo ehtinyt tänne Ouluun Urheilutalolle eli Pyrkälle. Ihan kaikki eivät osanneet miehen visiittiä arvostaa, sillä hevimiehet eivät ilmeisesti saaneet mitä tulivat hakemaan. Urheilutalo ei edes ollut täynnä, mitä on vaikea ymmärtää. Siis meikäläisen tietysti. Keikkaa ei löydy miltään viralliselta, siis kaupallisesti julkaistulta bootlegilta, mutta yleisöäänitys kyllä kierrossa on. Siltä löytyy koko keikka. En ole nauhaa kuullut, mutta äänitys ei ole kuulemma huippuluokkaa edes yleisöäänitykseksi. Keikan jälkeen koko Double Trouble painui kiertuemanageri Törrö Tapanisen opastuksella Seurahuoneelle, joka tuolloin oli paikallinen hottimesta. Siellä keikalla ollut raahelainen bändi Stalker sai houkuteltua miehen lavalle kitaristi Kauko Ilkon Gibsonin kera, ja miehet vetivät reilut setit aitoa tavaraa. En ollut paikalla. Perkele. Juliet Jonesin Sydän oli mukana geimeissä.

Neljäs keikka oli iltapäiväkeikka seuraavan vuoden Pori Jazzien päälavalla Kirjurinluodolla heinäkuun 11. vuonna 1985. Tuosta keikasta on olemassa video, joten myös siis audiota. Kunnon SBD-äänitystä keikasta ei ole. Ilmeisesti suomalaiset bootleggarit eivät oikein olleet asialla. Pressa Mauno Koivisto saapui Kirjurinluodon keikalle samalla paatilla Stevien kanssa ja katseli myös keikan. Myöhempi keikka Cotton Clubilla Yyterissä lähetettiin Suomen televisiossa, ja sen neljä biisiä löytyy usealtakin bootilta. Mm. Pride & Joy, Up From The Skies ja tältä Understanding Of Love-levyltä. Televisiosta keikka tuli ilmeisesti monona, mutta kierrosta löytyy myös radiosta äänitetty FM-stereoversio, joka mm. minulla on. Pikkuisen ärsyttävän juontajan äänellä varustettuna.

Sumuvuosien ja rehabin jälkeen Stevie Ray saapui jälleen Ouluun. Tällä kertaa muinaisen Kuusrock-festivaalin pääesiintyjäksi 17. heinäkuuta 1988. Jotkut tohtivat epäillä miehen pehmenneen raitistumisen myötä, mutta huihai. Edellisen Oulun keikan jälkeen kosketinsoittaja Reese Wynansilla vahvistunut rytmiryhmä heitti helteisessä Kuusisaaressa niin helvetin kovan keikan, että alta pois. Elämäni parhaita keikkoja. Keikkaa kuvattiinkin, en muista kenenkä toimesta, mutta Vaughanin kiertueporukka käski lopettaa kuvaukset parin biisin jälkeen. Syistä on ollut jälkeenpäin hiukan epäselvyyttä, ja siitä mistä lopullinen käsky tuli. Noita pätkiä kuitenkin löytyy juutuubista. Kuusrockin keikka löytyy myös kierrosta kokonaisuudessaan ja vielä SBD-äänityksenä. Ja löytyypä tuosta äänityksestä sellainenkin harvinaisuus kuin kappale nimeltä Voodoo Oulu, kuten SRV sen esitteli. Juha Torvinen muuten kertoo, että vittuuntuneena SRV:n tukijoukkojen bäkkärivessan valtaukselle Martti Syrjä kusi Stevien vahvariin. Tai erääseen niistä. Tarina ei kerro oliko tuo juuri se vahvistin jolla SRV sitten lopulta soitti.

Näiden lisäksi kierrossa on kuulemma jo aikoja sitten konkurssiin menneen oululaisen paikallisradio Kaiun puhelimitse tekemä Kuusrockin ennakkohaastettelu Stevie Ray Vaughanin kanssa 6.6.1988. Siinä Stevie kertoo urastaan ja harvinaisen avoimesti huume-ja alkoholiseikkailuistaan ja toipumisestaan. Kuulin tuon aikoinaan, ja jokuhan sen on äänittänytkin, mutta aika harvalla keräilijällä kopiota on. Joku sitä panttaa, tai mahdolliset nauhat makaa jossain konkurssipesän jälkeenjääneissä varastokaapeissa. Tätä ei juuri ole liikkeellä. Ja jos jollakulla lukijalla on, niin kopion tahtoo hän.

Unforgettable Night (Kobra Records) SBD A+
Tältä levyltä löytyy Mann Music Centerin keikka Philadelphiasta vuodelta 1987. Samaa keikkaa löytyy epätäydellisenä moneltakin jo käsitellyltä bootilta, mutta tässä on täydellinen setti ja äänenlaatu on huippuluokkaa.

Unplugged & Jamming (Red Robin, Dragon) SBD B-A+
Kahdellakin eri "levymerkillä" julkaistu loistava kokoelma akustisia settejä ja jammailuja eri vierailijoiden kanssa. Mukana paljon MTV-tavaraa eri vuosilta, mm. harvinainen tapaus biisistä Superstition, jossa mukana itse Stevie Wonder ja Salt & Peppa? Mukana myös B.B.King ja hieno dueli Frostystä Albert Collinsin kera. Tämä on muuten ainoa levy jolta olen kuullut SRV:n vetävän The Star Spangled Bannerin ja vielä slidella. Ilman Hendrix-sooloa. Harvinaisuus on myöskin versio biisistä Sailing Shoes! Äänitys on osittain mono ja sen laatu vaihtelee keskitasosta loistavaan. Hieno levy kaiken kaikkiaan.

Unplugged & More SBD B-A+
Täsmälleen sama materiaali kuin edellisessä levyssä, vain eri kannella varustettuna. Julkaisijasta ei tietoa.

Unsurpassed Masters, Vol. 1 (Little Stevie) SBD A+
Unsurpassed Masters, Vol. 2 (Little Stevie) SBD A+
Unsurpassed Masters, Vol. 3 (Little Stevie) SBD A+
Kaikki volyymit sisältävät Soul To Soul-levytyssessioiden materiaalia keväältä -85, jota on jo aiemminkin käsitelty usean levyn yhteydessä. Laajimmin Life Without You-levypaktin yhteydessä. Osa näistä kappaleista ja otoista löytyy myös samanlaisena Touch The Sky-levyltä, osa on pikkuisen eri versioita. Tätä kamaa siis löytyy liikenteestä eri variaatioina yhteensä 12 levyllistä.

Up From the Skies (Dragon) SBD A
Eri TV-esiintymisiä: MTV Unplugged -90, MTV Mardi Grass -87,  Saturday Night Live -86, ja jo aiemmin mainittu Suomen television lähetys Pori Jazzeilta -85. Eli samaa kamaa kuin Understanding Of Love-levyllä. Bonuksena pari Soul To Soul-session biisiä. Kaikki siis löytyvät muiltakin booteilta.

We Are Called Double Trouble (Dandelion) AUD B/SBD A
Aivan HELVETIN tiukka viiden CD:n paketti alkuaikojen livekeikoista. Mukana fillerinä tosin myös Jack Clements-studiokamaa joka löytyy myös levyltä Douple Trouble- Nashville 1978. Tätä on liikenteessä myös yksittäisinä levyinä, mutta alunperin tämä on julkaistu pakettina. Äänenlaatu on tosin joissakin kohden hieman suttuinen ja miksaus sekava, mutta parhaimmillaan SBD-tavaraa. Keikat ovat (ja samalla yksittäin myytävien levyjen nimet):

  - Live at The Soap Creek Saloon, Austin
  - Live at The Cascade Room in The Knickerbocker Cafe, Westerly
  - Live at Lupo's Heartbreak Hotel, Providence
  - Live at the Holiday Inn, Groton

Holiday Innin keikka jatkuu vitoslevyllä jossa siis fillerinä studio-otoksia ja ekalevyn (Soap Creek Salon) levyn ylijääneet palat. Knickerbocker Cafeen keikka kiertelee myös nimellä Thanksgiving Night.Wild Man From Texas Plays Houston (Midnight Beat) SBD A
Villi mies, mikä ettei, mutta ei soittele Houstonissa taaskaan. Kyllä tämäkin on jälleen Albuguergue ja Denver-keikkoja. Eli siis Colorado & New Mexico-tavaraa, kuten niin moni muukin muualle (tahallaan) merkattu keikka. Näin saadaan myytyä sama tavara tuplaten tai triplaten.Vanha bootleggareiden kikka, joka myös ilmeisesti toimii.

Aiemmat osat:

Stevie Ray Vaughan: Imports

3 kommenttia:

 1. Kova oli urakka sinulla. Kyllä meitä kiinnostuneita täältä löytyy! suomitieto oli mielenkiintoista !

  VastaaPoista
 2. Jee jee

  Mahtavaa luettavaa ja tietoutta...tällaiselle pian nelikymppiselle hullulle SRV-fanille Seinäjoelta. Meikäläiseltäkin jotaki matskua löytyy, muttei läheskään noin paljon (kateellinen on hän)...

  t. Sam the man

  VastaaPoista
 3. SRV king of texas blues. . RIP

  VastaaPoista