13.1.2012

Kellarin kätköistä: Wendy and Lisa - s/t (1987)


Wendy ja Lisa olivat joutuneet kellariosastolle oikein kahden levyn voimin. Kakkoslevy Fruit at the Bottom ei kuitenkaan pärjää tälle eponyymille esikoiselle, vaikka ihan mukiinmenevää poppista on sekin. Tämän ykkösen vahvuus on se, ainakin Princen faneja ajatellen, että naisten vanhan työnantajan funkahtava vaikutus kuuluu vielä jonkin verran.

Princen Revolution-yhtyeestä tutut naiset lähtivät omille teilleen koska eivät tunteneet saavansa Princeltä ansaitsemaansa arvostusta. Ei niinkään ainutkertaista tämän herran kyseessä ollen. Wendy Melvoin ja Lisa Coleman ovat oikeita muusikoita, eikä mikään Vanity 6. Naisia alkoi riepoa kaikenmaailman ulkomusiikilliset machohörhöilyt ja Princen kummalliset toilailut. Naisten väitetään myös kirjoittaneen ja sovittaneen paljon enemmän musiikkia Princen levyille kuin krediitit osoittavat.

Duon ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 1987 jolta irrotettu sinkku "Waterfall" ylsi brittilistoilla sijalle 69 ja USA:n listoilla sijalle 56, mutta levy oli kaupallisesti lievä pettymys. Itse biisi kertoo kuulemma naisten halusta yhä säilyttää välit Princeen vaikka pikkuisen riidoissa erottiinkin. Ja ovathan nuo välinsä sittemmin paikanneetkin, ja duo on esiintynyt mm. Princen Family-bändin kanssa. Kuten myös Wendyn sisko Susannah joka aikoinaan seurusteli Princen kanssa. Kolmen levyn jälkeen duo on keskittynyt lähinnä elokuva- ja televisiosarjojen musiikin luomiseen. Tälläkin hetkellä televisiossa pyörivän Nurse Jackien musiikki on pääosin naisten käsialaa.

Levy ei ole maailmoja mullistava, mutta pidän naisten lauluäänistä. Pikkuisen semmoista Norah Jones-tyyppistä viihdepuleerausta levyltä pikkuisen liikaa löytyy, mutta myös ihan mukavaa poppia. Takaisin hyllyyn siis.

2 kommenttia:

 1. Hauskaa löytää jotain vanhaa tuttua musiikkia, varsinkin videoiden muodossa. Ennenvanhaan ne musiikkivideot taisi olla harvinaista herkkua, oisko sulla tietoa milloin ne alkoivat yleistyä? Ei varmasti tuolloin vielä ollut joka kappaleesta videota - vai?

  VastaaPoista
 2. No kyllähän homma ryöpsähti jo 1981 kun MTV aloitti. Tuon ajan nuorena oli ihmeellistä kun telkkarista alkoi tulla läjäpäin musiikkivideoita.

  Videothan maksoivat tuolloin paljon eikä todellakaan kaikilla ollut varaa niitä tehdä.

  Toisin kuin nykyisen halpojen videokameroiden ja youtuben aikaan. Silloin video oli harvinaista herkkua. Enkä nyt halua vaikuttaa vanhalta kalkkiintuneelta sedältä, mutta silloin video oli merkkitapaus.

  Nykyisin tilanne on parempi, kun "köyhempikin" bändi voi nousta esille ilman taalapinoja. Parempi näin. Ja siksi MTV nykyisin näyttääkin vain kaikenmaailman höpösarjoja.

  VastaaPoista