23.4.2012

Albert Järvinen Band - Braindamage - Or Still Alive

On se kova. On se.

Albert Järvinen soittaa videolla sitä mistä eniten nautti eli bluesvetoista kamaa. Hurriganes ränttätänttä oli alkanut tulemaan ulos korvista jo aika päiviä sitten. Keikka on aika harvinainen siitäkin syystä että Järvinen on selvinpäin, mitä ei tainnut monesti tapahtua.

Aika oli sitä kun Albert kuivatti itsensä alla soivan kappaleen kanssa saman nimisen levyn tekoprosessia varten. Tenuton levytyssessio oli levyn tuotantotiimin ehdoton vaatimus, jota Järvinen aikalailla kunnioittikin. Antabuksen voimalla. Vaikka Albert nyt ei ihan mahdottomasti jeesustellut asialla, kyllä hän nöyränä poikana myönsi, että selvinpäin soitto sujui huomattavasti paremmin kuin neljän promillen luomiskännissä. Jonkun aikaahan tuota selväpäisyyttä sitten kestikin.

Bändin kokoonpano on aika lailla erilainen kuin itse levytykseen osallistunut poppoo. Maijasen veljekset olivat mukana molemmissa, mutta levyllehän saatiin aikoinaan harvinainen täky: Suomessa levytyksen aikaan keikalla ollut Albert King! Nuoremman Albertin yksi esikuvista veti pari biisiä levylle lonkalta. Mukana oli myös arvostettu harpisti William Clarke. Levyllä oli mukana myös levyn tuottanut Antero Jakoila ja laulajina myös Jim Pembroke, Tommi Läntinen ja Hannu Leiden. Kiertueelle kun ei tietenkään koko revohkaa saatu mukaan, niin lössi pistettiin uusiksi joka aiheutti lievää suurempaa mielensäpahoittamista muutamien levytyssessioon osallistujien taholta.

Yölinja-lähetyksestä löytyy myös laajempi versio Youtubesta. Tuo paketti pitää sisällään myös nihkeän oloisen haastattelun. Loput pätkässä soitetuista kappaleista eivät ole ihan niin timmejä kuin tämä. Vanha Royalsille tehty biisi High tosin rullaa ihan mukiinmenevästi vanhan Royals-solistin Pave Maijasen laulaessa. Laulaessaan Pave soittaa komppikitaraa eikä bassoa kuten tässä, kun ei kuulemma kaksi vaativaa juttua yhtä aikaa olisi onnistunut.

Kaipa tuo Pave ihan kohtuullinen laulaja on, mutta perkele kun alkaa aina takaraivossa kuuluumaan että "lähtisitkö silloin kanssani järvelle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti