20.4.2012

Kusti: The Sequel


Kusti se ei väsy polkemaan. Lootaan päivien varrella kolahtaneista posteista osa on tässä. Iso osa on vielä lajittelussa. Minne lie sitten menevät...

The Reed Fags
Turun seutu on viimeaikoina kunnostautunut indierintamalla oikein urakalla. Turun Bandstandin tämänvuotinen voittaja Reed Fags asemoituu jälleen sinne Vampire Weekend/Two Door Cinema Club-akselistolle. Samaan sarjaan niin monen nuoren bändin tavoin. Ihan niin heliseviä kitaroita ei Fagseilla ole kuin esimerkiksi kollegoillaan Auntie Maryllä tai Satellite Storiesilla, mutta selkeästi kuitenkin sen positiivisuuden kautta asioita lähestytään. Ja kun bändin jäsenten keski-ikä on 17 ja puoli ja elämä edessä, niin kaikenmaailman kyynisyys olisikin enemmän kuin väärin. Tuossa poikien suhteellisen tuore ja vakuuttava omakustanne EP Regret Cigarette.



Piilomaa 
Muistakin yhteyksistä tutun Ville Härkösen luotsaama joensuulainen yhtye kuulostaa vallan valmiilta. Kuuntelepa vaikka hieman Egotrippi-vaikutteinen kipale "Toiseen suuntaan".  Erittäinkin hittipotentiaalista poppia! Homma on ilmeisesti vielä Soundcloud-asteella, jossa nuo ensimmäiset kappaleet noin kuukausi sitten julkaistiin, mutta ainesta toki on. Stella-yhtyeen Comforting Sound-studiolla äänitetyt kappaleet toimivat bändin käyntikorttina, ja mainioina selliaisina. Keikkoja yhtye ei ole vielä ehtinyt tekemään yhtään siitä luonnollisesta syystä että Ville Härkönen vaikuttaa tällä hetkellä Etiopiassa.



Neondad
Aliaksien - Hung Dad, Lusty Dad, Feliz Navidad ja Peter von Baghdad- takana soitteleva Neondad on minulle ihka outu uutuus Oulun bändikartalla. Itse lanseeraamansa määritelmä "Oulun yliarvostetuin bändi" on mennyt läpi jo muutamassa mediassa. Tässä ei. Siksi en sitä kerrokaan. Tuossa kuitenkin bändin tuore Ep Daddylicious. Yhtyeen voi mennä itse arvottamaan lauantaina 21.4. Nuclear Nightclubille kun se soittelee yhdessä Siinain ja Tundramatiksin kanssa Rotos Loves Nuke-tapahtumassa.



Dead Cult Diaries
Sitten hypätäänkin totaalisen eri lokeroon. Ekana kai tulee mieleen se Nightwish-lokero pikkuisen enemmän kasarihenkisenä versiona ja vähemmällä mahtiponisuudella. Eikä pelkästään siksi, että äänessä on naislaulaja joka osaa hommansa. Mitään hirveän syvällistä ei tarvitse etsiä biisistä jonka nimi on "Boys n' Toys". Vaan miksipä sitä pitäisikään olla, kun itse musiikki on vallan menevää melodista hevipoppia. Samanlaisia yhtyeitä tuodaan Suomen rokkijuhlille ensi kesänäkin rekkalasteittain ulkomailta, eikä tämä jyväskyläläislähtöinen poppoo häviä noille yhtään. Kertsistä löytyy myös sitä radioystävällisyyttä minkä todistaa myös pääsy kärkikymppiin Radio Rockin RockStarba-kisassa.



New Deadline
Ja kun alettiin puhumaan siitä radioystävällisestä kertsimateriaalista, niin postiosuutemme viimeinen osallistuja taitaa ne myös. Punk-määre esiintyy yhtyeen sivuilla taajaan, mutta ihan mahdottomasti en tuosta tuoreesta sinkusta punkkia löydä. Pikkuisen erilliseltä tuntuvassa väliosassa punkahtavaa vilahtaa, mutta pääosikseen tämä on makoista pikkuisen emo-vivahteista poppia. Lahtelaispoppoo on aika samoilla laduilla kuin esimerkiksi Hey Heather. Vaikka en ihan kummankaan kohderyhmään välttämättä kuulu, niin täytyy myöntää että ammattitaitoisesti tämäkin rytmiorkesteri hommansa hoitaa. Ja laulaja osaa laulaa. Mikä ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Pojilta on tulossa ensi kuussa myös EP, ja keikkaakin pukkaa täällä Oulussa 8.6. Nelivitosessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti