27.4.2012

Oulu-skene # 8 - Satellite Stories


Vaikka olen Satelliteista jo jonkin verran kirjoitellutkin, niin pakkohan bändi on myös tähän sarjaan saada mukaan. Näyttää nimittäin siltä, että tästä yhtyeestä on nousemassa pikku hiljaa Oulun uusi vientivaltti. Ei nuorista miehistä varmaan vielä ihan ulkomaantaseen paikkaajaksi ole, mutta aika mukavaa pöhinää on pojat saaneet aikaan jo maailmallakin. Ja osoittaahan bändin kasvava suosio ainakin sen, että nettikohinassa oli takana aitoa substanssia.

Koska on tullut seurailtua yhtyeen taivalta ensisinkusta lähtien jolloin pojat vaatimattomasti totesivat, että "olis joskus mukava soittaa ulkomailla", on ollut hieno huomata että haaveet ovat toteutuneet ehkä odotettuakin nopeammin. Takana on jo keikkakiertueita Keski-Eurooppaan ja ainakin yksi pidempi kiertue jo sovittuna. Japanilaisen Rallye-labelin kanssa solmitun levytyssopimuksen ansiosta edessä on myös minikiertue Nousevan auringon maassa.

Syy siihen miksi minä tätä Satellite Storiesia hehkutan ei ole se, että asutaan samassa kaupungissa. Tai no siinä mielessä tietenkin, että tuo on mahdollistanut monien keikkojen seuraamisen. Samantyyppisiä bändejähän alkaa olla jo aikalailla ympäri Suomea mutta jokin tässä vain viehättää, eikä vähiten ne hienot keikat joilla todella viihtyy ja saa rahalle vastinetta. Ja näyttää siltä että soittajatkin viihtyvät lavalla, ja se on aina helvetin positiivinen juttu. Vaikka tämänkaltainen indie ei pääosin ole minulle SE juttu, eikä yhtyeen esikuvat puhuttele minua millään lailla, niin en onneksi ole sen kummemmin genreorientoitunut saati fakkiutunut. Jos joku kolahtaa niin sitten se kolahtaa.

Tulevan esikoislevyn julkaisun tiimoilta on päästy yhteistyöhön mm. Mirel Wangerin levy-yhtiönä tunnetun Kiosk Rec:in kanssa. Tänään Euroopassa ilmestynyt sinkku Anti-Lover antaa esimakua syksyllä ilmestyvältä levyltä. Yhtye on tuottanut sinkun yhdessä Stella-yhtyeen Heikki Marttilan kanssa jonka jälkeen raidat lähettettiin britteihiin Larry Reidin miksattavaksi. Taitaa olla muuten ihan fiksu veto jättää tuo albumin jukaisu syksyyn, vaikkakin levy on kuulemma jo miltei valmis.

Kyllä tässä näyttää olevan kehittymässä ainakin pienimuotoinen ja mielenkiintoinen ilmiö. Aika moni suomalainen raskaamman sarjan orkesteri on jo tunnetumpi ja suositumpi Keski-Euroopassa ja vaikkapa Japanissa kuin kotimaassaan. Monet indiepoppibändit näyttävät nyt käyvän samoja latuja. 22 Pistepirkko lienee ollut jonkinmoinen ladunavaaja joka osoitti että kyllä Suomesta muutakin löytyy kuin paahtoa.Satelliitit Facebookissa
Satelliittien kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti