2.4.2012

Oulu-skene # 6 - Larry Peninsula ja Luke Whitten

Larry Peninsula 
Oulu ei ole pelkkää meteliä ja indiekitaran helinää. Mitään hillitöntä country-revivalia en ole ollut todistamassa, mutta kyllä näitä americana-tyyliin nojaavia artisteja ja bändejä yhtä kaikki kaupungista ja liepeiltä sen verran löytyy, että ei sitäkään voi olankohautuksella ohittaa.

Lauri Niemimaa aka Larry Peninsula on melkoisen uskottava amerikkalaisuudessaan. Ja sinne hän rehellisesti kumartaakin, genren alkulähteille. Tämä ei ole mitään suomikantria, vaan sitä ihka oikeaa Amerikan meininkiä. Lauri, tai siis Larry tässä yhteydessä, on vasta 25-vuotias nuorukainen joka on saanut Amerikka-pistoksen jo varhain. Tammikuussa sai julkaisunsa miehen debyytti-levy EP:n muodossa, jolta tuossa soi hieno ehkäpä myös jopa Eagles/Don Henley-vaikutteinen biisi "Vagabond". Mies soitti levylle kaikki instrumentit, mutta kasassa on live-esiintymisiä varten myös bändi, jossa vaikuttavat yhtälailla Nashville-alter egolla esiintyvät basisti Henry B. Jones ja rumpali Pete Dryland.



Larry Peninsulan kotisivut
Larry Facebookissa

Luke Whitten



Luke Whitten onkin jo sitten aika paljon kokeneempi herra musiikkikuvioissa. Nimen takaa löytyvän Timo Raution menneisyydestä löytyy Oulun hienoimpia poppisyhtyeitä kuten Tiistai, Bananaskin ja erityisesti The Peppermints. Vaikka aviosiippa Mari Rautio laulelee myös Luken levyillä, jään kaipailemaan Bananaskinin aikaisia helkkarin hienoja Marin tulkintoja joista en malta olla panematta myös tähän esimerkkiä.


kids

Ihan yhtä "amerikkalaista" ei Luken englanti ja fraseeraus ole, mutta tunnelma ja kumarruksen suunta on sama. Hieno sävellyskynä Rautiolla on yhä pysynyt tallessa. Muinaisia Peppermints-keikkoja ihaillen muistelevana tunnistan kyllä Luken biiseissä samaa juurta vaikka tyylilaji eri onkin kun aiemmissa viritelmissä. Oulun "R.E.M.-akselin" Mikko Topparin (aka Väinö Tuonela) luotsaaman The Undertakersien kanssa muodostanut yhtye oli aikoinaan ihan helkkarin hyvä live-bändi.

Tämä video on mielestäni siltä hienoimmalta ja helisevimmältä Luken levyltä, eli debyyttijulkaisulta Fall As the Backdrop vuodelta 2006.



Luke Whitten MySpacessa
Luke Whitten Facebookissa 

2 kommenttia:

  1. Heips, Martinniemen poika Jukka Takalo tekee kans aika saman tyylistä musaa vaikka suomeks laulaakin. Kannatta tarkistaa

    VastaaPoista
  2. No joo, en ihan samaan lokeroon pistäisi, mutta mikä ettei. Ja olenkin tarkistanut aika moneen kertaan sekä levynä että livenä. Esim tässä jotain: http://www.tarkkailijak.blogspot.com/search/label/Jukka%20Takalo

    VastaaPoista