6.3.2010

Kenraali Pancho & Pojat Pohjoiskalotilla


Ohjelmaidea kahdesta suomalaisesta näyttelijästä jotka lähtevät pohjoiseen kalastelemaan ei äkkiseltään vaikuttanut kovinkaan houkuttelevalta. Tommi Korpela, Kari Hietalahti ja Pancho-chihuahua lähtevät valloittamaan pohjoisen kalavesiä hiukan eri malliin kuin tyypillisissä kalastusohjelmissa joissa aina onnistutaan saamaan mahtavia vonkaleita eksoottisissa ympäristöissä. Äijämeiningillä otetaan epäonnistumiset vastaan lakonisen huumorin kera eikä pätemisen tarvetta tunnu olevan kenelläkään.

Kari ja Tommi ovat selkeästi hyviä ystäviä keskenään ja se näkyy lopputuloksessa hyvätahtoisena naljailuna ja pienenä keskinäisenä kisailuna. Saalishan ei ole tärkeintä vaan se, että saa isomman saaliin ja enemmän kun kaveri. Kokkopena pitää miehet suunnilleen ruodussa, eikä välinekikkailua harrasteta. Jotenkin ohjelmasta tulee hyvin kotoinen olo.

Ohjelman kuvaus ja tarinankerronta on viipyilevää eikä nykyaikana suosittua pikaleikkausta kohtauksesta toiseen. Herrojen persoonat ovat selkeästi vaikuttaneet lopputulokseen joka tuntuu mukavasti kotikutoiselta ja hiukan vanhanaikaiselta. Aina ei tarvitse keksiä nasevia onelinereita amerikkalaisten ohjelmien tapaan tai hössätä satalasissa. Jotenkin uskon että tämän ohjelman katsojat ovat 99 prosenttisesti miehiä, vaikka itse kalastus tuntuukin olevan vain kehystarina. Maisematkin ovat hienoja.

Ohjelma koukutti itseni kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti. En ole intohimoinen kalastaja, enkä näiden herrojen mikään erityinen fani vaikka erittäin hyviä näyttelijöitä ovat kumpikin ja varmaan ihan mukavia jässiköitä. Ehkäpä tämä ohjelma on hyvää vastapainoa kaikenmaailman hössäysohjelmille joita tuntuu töllötin olevan pullollaan. Eikä aina tarvitse nauraa katketakseen, pieni myhäilykin pitää mielen positiivisen puolella. Edes räikeä tuotemainonta ei haittaa ollenkaan, kun sponssitkin on niin sopivasti aiheeseen liittyviä. Lapin Kulta ja Reissumieshän kuuluvat olennaisesti tuollaiseen reissuun.

Tsekkaa: Jaksot Jimin nettisivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti