13.3.2010

Nyt soi: David Allan Coe - Need A Little Time Off For Bad Behavior


"I've been saying yes sir all day at work
I've been saying yes ma'am at home
I've been storing up the cuss words
Keepin' em under my tounge

I need a little time off for bad behavior
The devil in me done been asleep too long
I need a little time off for bad behavior
It looks like I've been too good for too long"

Kukapa ei olisi joskus tuntenut noin. Jos joku kieltää niin varmasti valehtelee.

David Allan Coe on ristiriitainen persoona joka varmasti jakaa mielipiteet. Miehen itsensäkin toisinaan katumat X-Rated albumit saavat toisinaan kohtuuttomankin suuren painoarvon miehen tuotannossa. Toki osa noista biiseistä on täysin rasistisia, sovinistisia ja seksistisiä, sitä ei voi kieltää. Tosin myös joitain rasistisimpia biisejä on nimetty herralle vaikka asialla ovat olleet ihan muut hemmot esim. Johnny Rebel (ilmeisesti myös toisinpäin).

Kun mies on säveltänyt yli 280 biisiä ja julkaissut yli 50 levyä ( osa tietysti kokoelmia) mukaan mahtuu monenlaista ja tasoista materiaalia. Mies on kyllä country-tuntijoiden keskuudessa tunnettu, mutta miehestä puhutaan toisinaan hiukan salassa ja kuiskaten kuin suvun juoposta sedästä. Parhaimmillaan mies on kyllä ihan aatelia ihailemansa Hank Williamsin tyyliin. Tämä "Redneck Rock ´n ´Roll Son Of The South" surffailee välillä rockin puolelle ja taas takaisin joskus imeläänkin mutta jollain tavalla aina äijämäiseen countryyn.

Tämän päivän listakantrimiehet Dwight Yokam, Tim McGraw, Keith Urban, Garth Brooks tai muut lierihattumiljonäärit on ihan vellihousuja ja täyttä sontaa verrattuna Outlaw-countryn kunkkuun.

Tämä 1987 julkaistulta "A Matter Of Life...And Death" levyltä löytyvä biisi yhdistelee mukavasti herran osaamisalueita ja mielestäni kokoaa hyvin DAC:n ytimen. Rockilla ryyditettyä kantria, äijämäiseen tapaan. Kirjoittelen joskus levystä ja miehestä tarkemmin.

Herraan kannattaa tutustua. Ilman ennakkoluuloja. Myös rockmiesten jotka ovat huolissaan katu-uskottavuudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti