15.3.2010

Nyt soi: The Saints - Grain Of Sand


Vuonna 1988 The Saints oli jo aikalailla erilainen bändi kuin 1976 jolloin yhtyeen ensimmäinen single "I´m Stranded" ilmestyi. Tuon enimmäisen singlen jälkeen Saints pääsi punkin aallonharjalle ja sitä myötä kiinnitettiin EMI:lle ja bändi muutti Englantiin levyttämään kolmen albumin sopimustaan.

Vaikka Englannin aika tuotti muutamia kohtalaisia listamenestyksiä, ei maanläheinen aussibändi halunnut siihen muottiin johon levy-yhtiö yritti sen tunkea. Rikkinäiset vaatteet, sojottavat hiukset ja hakaneulat eivät vain olleet aussipoikien juttu. Bändin soundi oli tuolloin sitä samaa jolla Ramones myöhemmin ponkaisi punktaivaalle toiselta mantereelta. Sex Pistols oli itse asiassa musiikillisesti aika out näistä kuvioista.

Lukuisten jäsenvaihdosten  ja bändin toisen alkuaikojen voimamiehen Ed Kuepperin lähdön jäkeen bändi joidenkin innokkaimpien kannattajien mielestä möi itsensä ja lipesi alkuaikojen punk asenteesta.

Tämä "Grain Of  Sand"  kappale löytyy siis yhtyeen vuonna 1988 Redan Recorder-studiolla Lontoossa äänitetyltä Prodigal Son albumilta, joka on jo melko puhdasta melodista pop-rockia. Yhtyeen ainoan mukana olevan alkuperäisjäsenen ja nokkamiehen Chris Baileyn tekemä biisi on silti hieno omassa lajissaan. Jotenkin kappaleesta on aistittavissa maanläheinen aussimentaliteetti eikä sitä ole turhaan krumeluureilla koristeltu.

Samalta levyltä löytyy muuten versioituna myös toisen aussien vientituotteen, AC-DC veljesten isonveljen George Youngin bändin Easybeatsin kappale "Music Goes Round My Head". Hieno biisi sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti