4.8.2010

Nyt soi: Jimmy Castor Bunch - It´s Just BegunJimmy Castor Bunch voipi olla disco/hip-hop kansalle tunnetumpi saksofoni- ja biittisämpleistään joita esiintyy monilla uudempien artistien levyillä. Esimerkiksi tämän kappaleen alku kuulostaa varmasti monen korvaan tutulta vaikkei itse kappaletta olisi ikinä kuullutkaan. Alkuperäinen kappale on ihan sitä ehtaa itseään eli funkya, jossa on mukana pienoinen aavistus discosta. Uskoisin että myös tämä alkuperäinen kappale viihtyy säännöllisen epäsäännöllisesti levynpyörittäjien lautasilla kun täytyy saada pyllyt pyörimään.

Nuoresta asti latinalaiselle musiikille altistunut Jimmy Castor aloitteli uraansa aikana jolloin New York ja Harlem oli todellinen musiikin sulatusuuni, seikka joka kuuluu miehen musiikissa. Lyhytaikaiseksi jääneelle Jimmy & the Juniors- yhtyeelleen säveltämä kappale "I Promise To Remember" päätyi aikansa superpoikabändi Frankie Lymon & the Teenagersien coveroitavaksi ja nousi listoille. Myöhemmin Jimmy Castor otti lyhytaikaisesti surullisenkuuluisan Frankie Lymonin (mies kuoli jo 25-vuotiaana huumeisiin. Ei silloin vielä tiennyt että olisi kannattanut pari vuotta odotella siihen legendaariseen ikään) paikan bändissä.

60-luvulla Castor oli haluttu saksofonisti studiosessioissa ja levytteli aika-ajoin omaa tavaraa joka jäi suhteellisen pienelle huomiolle lukuunottamatta pikkuhittiä "Hey Leroy, Your Mama´s Callin´ You". 70-luvun alkupuolella Jimmy perusti uuden yhtyeen nimellä Jimmy Castor Bunch joka vuonna 1972 julkaisi debyyttialbuminsa It´s Just Begun, jonka nimikappale tuossa siis tietysti soi.


Levy oli suhteellisen iso suksee ja varsinkin sen single-biisi "Troglodyte (Cave Man)"; tarttuva huumoripläjäys varustettuna funkylla groovella. Myös tätä biisiä on sämpläilty ahkerasti varsinkin alkuaikojen hip-hop-miesten toimesta, mutta myös jopa Christina Aguileran levyllä. Kappaleessa ja mainiossa videossa luolamies ( Lil´ John Rinaldi) on alkukantaisissa vaimonetsintäpuuhissa ja kohtaa legendaarisen Bertha Butt-hahmon Butt-sisaruksineen....tai no katsokaa video. Itse videolla (tai biisin kuvituksella) ei kylläkään ole bändin kanssa mitään tekemistä, vaan se on tunnetun Big Chuck & Lil' John Shown parodia. Piti vain pistää se tähän kun se on niin maukas. Tutut hahmot: Troglodyte, Bertha siskoineen sekä aiemmin mainittu Leroy esiintyvät myöhemminkin Jimmyn levyillä ja muistettavimmin vuoden 1974 pikkuhitissä "The Bertha Butt Boogie". Yhdenlainen disco/funk-pyllynpyörittäjä tanssilattioille sekin.

Jimmy Castor lienee jäänyt musiikkia seuraavan yleisön mieleen juurikin näiden muutamien novelty-hittiensä kautta paremminkin kuin tasaisen uran ansiosta. Castorilta löytyy kuitenkin levytysuraltaan ihan mainioita tuotoksia joista tämän biisin sisältämä levy lienee kuitenkin se paras. Alkuaikojen hip-hop ja disco-haikuja yhdistettynä toisinaan kunnon fuzz-kitaroinnilla varustettuun raskaampaankin rockiin ryyditettynä salsa vaikutteilla. Bändin levy Phase II muuten tuli valituksi sijalle 10 Chuck Eddyn "Stairway To Hell"- kirjassaan listaamassa 500 parhaan Heavy Metal-levyn joukossa. Tiedä tuota, mutta melko monipuolinen funk-mies kuitenkin. Ja tutustumisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti