29.8.2010
Stevie Ray Vaughan: Appearances and contributions
Kaverini kyseli tietoja levyistä joilla Stevie Ray Vaughan esiintyy. No miehen omalla nimellä julkaistut viralliset levythän nyt löytyvät joka paikasta, joten keskityin niihin muihin. Ja kun listaa tein niin ajattelin sitten samalla pistää sen myös tänne kaikkien nähtäville jos siitä jollekin hardcorefanille iloa olisi.
Satoja ja taas satoja bootleg-julkaisuja ei tietenkään ole listattu. Myös promojulkaisut ja erilaiset ihan virallisestikin julkaistut ja lailliset äänitteet erilaisista radioesiintymisistä (Broadcast LP) mm. Westwood One Concert Showssa ja King Biscuit Flower Hourissa on jätetty pois. Mukaan ei ole otettu myöskään kymmeniä kokoelmia joilla on SRV:n jo ennen julkaistuja kappaleita. Listattuna ei ole siis myöskään SRV:n/levy-yhtiön viralliset julkaisut tai DVD/VHS-materiaali. Mukana on siis vain SRV:n esiintymiset muiden artistien levyillä ja pari kokoelmaa joilla on ennenjulkaisematonta materiaalia. Levyiltä irroitettuja sinkkuja ei ole erikseen listattu. Lista ei välttämättä ole täydellinen, joten saa korjata jos jollain on enemmän tietoa asiasta.
1971: A New Hi - Various Artists (LP)
Okei, juuri kun pääsin sanomasta että kokoelmia ei listata niin sitten tämä. Lähinnä tarkoitin etten listaa kokoelmia joissa on biisejä jotka jo aiemmin löytyvät virallisilta julkaisuilta. Tämä on ensimmäinen äänite jolla SRV esiintyy. Kokoelmalla mies esiintyy 17-vuotiaana Cast Of Thousands-bändin kitaristina kahdella kappaleella: "Red, White & Blue" ja "I Heard a Voice Last Night". Yksityisesti painettu High School-kokoelma, eli varsinainen keräilyharvinaisuus.
1977: Other Days/Texas Clover - Paul Ray and the Cobras (7")
Yhtye jossa Stevie soitteli vähän aikaa. Sinkulla on näiden biisien ainoat julkaistut versiot joilla SRV soittaa.
1979: My Song/Rough Edges - W.C.Clark (7")
Harvinainen paperikansiin pakattu sinkku jossa SRV soittaa ainoastaan b-puolella. Clark levytti kappaleen kolmeen kertaan ja se on parillakin eri levyllä, mutta SRV soittaa ainoastaan tällä versiolla. Clark sävelsi muuten SRV:lle biisin Cold Shot joitakin vuosia myöhemmin. Ja Rough Edges on tietysti myös erään tunnetun SRV-bootlegin nimi joka on käsitelty aiemmin blogissa.
1983: Texas Twister - Johnny Copeland (LP)
SRV esiintyy ainakin kappaleissa "Don´t Stop by the Creek, Son" ja "When the Rain Starts Fallin´". Eka biisi löytyy myös CD:ltä nimeltään Texas Twister joka on kuitenkin kokoelma vaikka siinä on sama kansi kuin alkuperäisessä LP:ssä. Tämä löytyy myös vuoden 2000 SRV-kokoelmalta. Molemmat kappaleet löytyvät myös Copelandin Blues Collection-lehden kokoelmalta Texas Party.
1983: Let´s Dance - David Bowie (LP/CD)
Stevie Ray soittaa selkeästi ja omalla tyylillään lähes joka kappaleessa ehkä lukuunottamatta biisejä "Modern Love" ja "Ricochet". Levyllä on myös uusi versio alunperin 1982 Cat People-elokuvan soundtrackilta löytyvästä kappaleesta "Cat People (Putting Out Fire)". SRV ei soita tuossa alkuperäisessä soundtrack- versiossa. Bowie julkaisi myös 12-tuumaisen version biisistä "Shake It" joka oli "China Girlin" b-puolella, joilla SRV soittaa. Muut 12-tuumaiset julkaisut ovat samoja versioita kuin levyllä. SRV oli jo lähdössä kiertueellekin Bowien kanssa levyn tiimoilta kunnes miehet riitaantuivat ja kiertue jäi välistä. Kiertueen harjoituksista on kuitenkin olemassa muutamia korkealaatuisia bootleg-äänitteitä kierrossa. Kuten esimerkiksi Complete Dallas Reherseals.
1983: Soulfull Dress - Marcia Ball (LP/CD)
Blues,R&b ja boogiepianisti/laulaja Marcia Ballin debyytti Rounder-levy-yhtiölle. SRV soittaa nimikappaleessa. CD julkaisu ilmestyi vuonna 1989. Biisi löytyy myös Solos, Sessions and Encores-levyltä.
1984: Blues Explotion - Montreaux 1982 (LP/CD)
Tältä levyltä löytyy ensimmäinen virallisesti levytetty versio "Texas Flood"-kappaleesta vielä nimellä "Flood Down in Texas". Cd julkaistiin vuonna 1986. Koko konserttihan kyllä löytyy myös vuoden 2002 Live at Montreaux-levyltä. Bootleggeina konserteista löytyy monenmoista versiota.
1994: MTV Unplugged Collection volume 1 - Various artists (CD)
Stevie Ray Vaughan esittää kappaleen "Pride and Joy". Tämä oli ensimmäinen kaupallinen maistiainen SRV:n unplugged esiintymisestä.
1985: Strike Like Lightning - Lonnie Mack (LP/CD)
Tämä Stevie Rayn osittain tuottama levy on blogissa käsitelty jo aiemmin joten sieltä löytyvät biisit joissa SRV soittaa. Levystä on olemassa myös Japanin-versio lisäbiiseineen, mutta SRV ei soita noissa kappaleissa.
1985: Gravity - James Brown (LP/CD)
Vaughan soittaa levyn kuuluisimmassa kappaleessa "Living in America". Kappalehan on myös Rocky neloselokuvan soundtrackilla. Biisistä on myös julkaistu lukuisia erilaisia 7-ja 12-tuumaisia versioita: Rock and roll-version, extended dance version, extended R&B-version, instrumental-version jne., joilla kaikilla SRV:n kitara kuuluu. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Yleensä melko vähän, ja tämän takia Vaughan yritti poistaa nimensä versioista kuunneltuaan lopulliset miksaukset, mutta siellä se useimmissa kuitenkin on.
1985: Living For a Song - Roy Head (LP)
Levyn kannessa ei tarkalleen sanota missä kappaleessa/kappaleissa Vaughan soittaa, mutta parhaiten soitto on tunnistettavissa kappleessa "Louisiana Back Road". Myös Lonnie Mack soittaa levyllä, josta ei tietääkseni ole tehty CD-versiota. Levyä on miltei mahdotonta löytää.
1985: Twilight Time - Bennie Wallace (LP/CD)
Tenneseestä alunperin kotoisin oleva tenorisaksofonisti joka soittelee lähinnä jazzia mutta myös teksasbluesia. SRV soittaa kappaleissa "Trouble In Mind" ja "All Night Dance". Levyn painos on loppunut aikoja sitten ja korkkaamattomasta CD:stä saa maksaa jopa 200 taalaa. Käytettyjä saa toki halvemmallakin. Levyllä vierailee myös Dr. John.
1986: Emerald City - Teena Marie (LP/CD)
R&B, funk ja hip-hop-ladyn harhapolku rockenrollin ihmeelliseen maailmaan ei oikein kiinnostanut faneja ja levy on aikalailla unohdettu. Motownissa aikoinaan mm. Smokey Robinsoninkin taustalla lauleskellut Lady T on aika epätodennäköinen SRV-yhteys. Mies soittelee biisissä "You So Heavy".
1986: Heartbeat - Don Johnson (LP/CD)
No jos puhutaan epätodennäköisistä yhteyksistä niin tässä varmasti malliesimerkki. Miami Vice-miehellä meni tuolloin lujaa ja levy-yhtiöllä lienee ollut riittävästi pätäkkää heittää äänityksiin jotta mukaan saatiin myös mm. Bonnie Raitt, Ron Wood, Willie Nelson, Dweezil Zappa, Dickie Betts ja Michael Des Barres. SRV soittaa levyllä kappaleissa "Heartache Away" ja "Love Roulette". Luultavimmin, siis melkoisen satavarmasti, SRV soittaa myös Euroopassa julkaistun 12-tuumaisen b-puolella kappaleessa "Streetwise", vaikka krediiteissä ei miestä mainita.
1986: Famous Blue Raincoat - Jennifer Warnes (LP/CD)
Warnesin Leonard Cohen-coveralbumi kunnianosoituksena entiseltä taustalaulajalta. SRV soittaa kappaleessa "First We Take Manhattan". Biisistä on myös olemassa versio nimellä "Extended Stevie Ray Vaughan Remix" joka löytyy ainoastaan radioasemille suunnatulta 12-tuumaiselta promolta. SRV esiintyy myös kappaleen promovideolla.
1987: Back To The Beach - Various Artists (LP/CD)
Samannimisen leffan soundtrack. Stevie Ray myös esiintyy leffassa soittaen surfkitaristi Dick Dalen kanssa kappaletta "Pipeline" joka on siis myös levyllä. Tuon biisin takia ei levyä kannata hankkia sillä se löytyy myös SRV:n Real Deal kakkososasta ja tuoreemmalta Solos, Sessions and Encores-levyltä. Kappale löytyy lisäksi muutamilta Dick Dale-kokoelmilta ja erään surflehden mainos CD:ltä.
1987: I´m In the Wrong Business - A.C.Reed (LP/CD)
Jimmy Reediltä nimensä pöllinyt teksasilainen bluesfonisti ehti soitella monien suurien nimien kanssa: Buddy Guyn, Junior Wellsin, Son Sealsin ja Albert Collinsin esimerkiksi. Tämä on vasta miehen toinen sooloalbumi ja sillä esiintyy myös Bonnie Raitt. SRV soittaa kappaleissa "I Can´t Go On This Way", "These Blues Is Killing Me" ja "Miami Strut". "These Blues" löytyy myös SRV-boxista vuodelta 2000.
1987: Characters - Stevie Wonder (CD)
Wonderin viihdepuolelle jo kallistuneen levytysuran ensimmäinen levy joka ei noussut Top 20:een. SRV ei esiinny LP-versiolla vaan ainoastaan CD:n bonusbiisissä "Come Let Me Make Your Love Come Down" yhdessä B.B.Kingin kanssa. SRV esiintyi yhdessä Wonderin kanssa myös MTV:n tunnin ohjelmassa levyn tiimoilta.
1987: Distant Drums - Brian Slawson (LP/CD)
SRV soittaa ja "lauleleekin" biisissä "Bumble Bee Blues" joka on jazz/blues-sovitus Nikolay Andreyevich Rimskij-Korsakovin kuulemma kuuluisastakin klassisesta sävellyksestä "Flight of the Bumble Bee". Juilliardin käynyt perkussionisti, klassinen musiikki ja SRV ei paperilla näytä oikein hyvältä, mutta biisi on itseasiassa erittäin hieno.Voit kuunnella ja vaikkapa ladata sen täältä.
1987: Loaded Dice - Bill Carter (LP)
Ihan asiallisen mutta totaalisen tuntemattomaksi jääneen teksasilaismuusikon toinen levy jota ei ole julkaistu CD:nä eikä vinyyliäkään mistään enää löydy. SRV kappaleissa "Loaded Dice", "Chain of Fools" ja "Na Na Ne Na Nay" joka löytyy taas Solos, Sessions and Encores-levyltä. Velipoika Jimmie soitta myös levyllä. Carter on myös soitellut Johnny Deppin kanssa.
1990: Under the Red Sky - Bob Dylan (LP/CD)
Kokkeja oli soppaa keittämässä aika monta. Levyllä esiintyy mm. SRV, Jimmie Vaughan, George Harrison, Slash, David Crosby, Elton John Ym.Ym. Don Wasin tuottama levy oli pienoinen pettymys eikä Dylan levyttänyt uutta omaa materiaalia ennen vuotta 1997. SRV soittaa kappaleissa "Cats In the Cradle", "10,000 Men" ja "God Knows".
1992: Sacred Sources 1 - Live Forever (CD)
Vaikka Stevien levyllä livenä esittämän kappaleen "Riviera Paradise" huhutaan joissain lähteissä olevan hänen viimeisestä esiintymisestään, se ei kyllä ole Alpine Valleyn kummastakaan esiintymisestä vuodelta 1990 joista on runsaasti bootleg-materiaalia. Tätä versiota ei ole julkaistu muualla.
1994: Bird Nest On the Ground - Doyle Bramhall (CD)
Stevie Rayn osuus, eli biisi "Too Sorry", on äänitetty vuonna 1981 ja mukana on jo alkuperäinen Double Trouble. Eli siis Reese Wynans ei ole vielä mukana vaan ainoastaan Tommy Shannon ja Chris Layton. Tämä on varhaisin virallisesti julkaistu äänite yhtyeeltä. Bramhall on kirjoittanut Stevielle useita biisejä, mm. tälläkin levyllä kuultavan "Change It" joka löytyy Vaughanin versiona Soul To Soul-levyltä.
1996: The Peacemaker - Jerry Lynn Williams (CD)
Enemmänkin lauluntekijänä tunnettu teksasilainen kitaristi oppi huhujen mukaan kitaransoittoa teini-ikäisenä kiertäessään roadhouse-ympyröissä Little Richardin bändin silloin vielä tuntemattomalta kitaristilta nimeltään
Jimmy James. No, en tiedä kuuluuko tuo Hendrix-yhteys urbaanilegendojen joukkoon, mutta ihan hienosti mies ainakin oppi soittamaan. Stevie soittaa levyllä kappaleessa "Just How You Play The Game" joka äänitettiin Vaughanin viimeisessä studiosessiossa vuonna 1990. Williams kirjoitti osittain biisin "Tick Tock", joka ilmestyi postyymisti Vaughanin veljesten Family Style-levyllä.
1998: Big Blues Extravaganza - The Best Of Austin City Limits (CD)
Kokoelma taas, kyllä. Mutta tältä levyltä löytyy tuohon aikaan ennenjulkaisematonta materiaalia joten se lienee oikeutettua mainita. "Love Struck Baby" on äänitetty livenä vuonna 1983 ja se ilmestyi SRV-levyllä vasta vuoden 2000 boxissa jossa oli erheellisesti maininta: previously unissued. Levyllä on myös Jimmie Vaughanin soittama ja Aaron Nevillen kynäilemä tribuutti Stevielle "Six Strings Down". Ja kuinka ollakaan, Austin City Limits-konserteista löytyy runsaasti ei-ihan-niin-virallista materiaalia.
1999: In Session - Albert King with Stevie Ray Vaughan (CD)
Tämä äänite on televisioidusta jamisessiosta Kanadassa vuonna 1983. Stevie soittaa koko levyllä. Yksi levyltä ylijäänyt biisi julkaistiin Albert Kingin Stax-Profile levyllä vuonna 2006. Erittäin kannattava ostos. Tämä on tietysti hieman rajatapaus onko tämä virallinen SRV-julkaisu vai ei, mutta eiköhän tämä ole kuitenkin ennenkaikkea Albert King-julkaisu jolla SRV esiintyy.
1999: Sugar Coated Love - Lou Ann Barton (CD)
Tässä on hieno mahdollisuus kuulla alkuaikojen Stevie Ray Vaughania joka soittaa jo yhtä hienosti mutta ehkä hiukan raaemmin kun jatkossa. SRV soittaa 9-10 viimeisessä kappaleessa jotka on levytetty vuonna 1977, eikä niitä ole aiemmin julkaistu. Levystä on myös olemassa lyhyempi Euroopan versio nimellä Thunderbroad.
2001: It´s Beem A Long Time - Double Trouble (CD)
Tämä on ihan kuriositeetti. SRV soittaa levyllä about 30 sekuntia joka on äänitetty 80-luvun alkupuolella kuuluisasa Lupo´s bluesmestassa. Biisi "Chateaux Strut" soi levyn lopussa kunnianosoituksena kuolleelle legendalle eikä sitä ole kreditoitu levyn kansissa.
2004: Power of Soul - A Tribute to Jimi Hendrix (CD)
SRV soittaa levyllä "Little Wing/Third Stone from the Sun", joka on äänitetty livenä vuonna 1984 King Biscuit Flower Hourissa.
2004: Carved In Stone - Live at Red Rocks vol. 2 ( CD)
Tämäkin on tietysti kokoelma, mutta silti. Kokoelmassa on suurimmaksi osaksi ennenjulkaisemattomia live-esityksiä Red Rocks Amphitheatresta Coloradossa ja Stevien osuus on hänen omasta showstaan vuodelta 1988 ja biisi on "Pride and Joy". Löytyisi toki usealtakin bootleg-äänitteeltä.
2004: Everybody´s Got to Learn Something - Zucchero (CDS)
Kappale "Mama" äänitettiin vuonna 1989, mutta sitä ei julkaistu silloin missään. Sitä ei löydy myöskään Zuccero & Co:n nimellä 2004 julkaistuista eri CD-versioista vaan ainoastaan tältä sinkulta. Tosin CD:n Italian painoksen mukana tuli bonus DVD jolla SRV esiintyy studiossa levyttämässä tätä kappaletta. JA vuonna 2006 ilmestyi kahden CD:n ja DVD:n paketti jossa Stevie taas EI esiinny DVD:llä, mutta bonus CD:llä on eri versioista biiseistä ja kappaleita joita ei löydy levyltä ja tuolla levyllä on jälleen tämä biisi.
2005: Crawlin´ - Marc Benno & the Nightcrawlers (CD)
Tämä levy julkaistiin alunperin ainoastaan 1000 kappaleen rajoitettuna eränä Marc Bennon Japanin-kiertueen yhteydessä. Kyseessä on materiaalia joka äänitettiin jo vuonna 1973 Nightcrawlersien albumille jonka A&M kuitenkin hyllytti. Levy julkaistiin myöhemmin vuonna 2006 myös USAssa eri kansilla ja pois oli tiputettu yksi biisi eli "Slammer Jammer". SRV soittaa käytännössä läpi koko levyn. Levyllä soittaa myös Doyle Bramhall.
2005: A Night Of The Blistering Blues - B.B.King & Friends (CD)
Oikeastaan tämä oli alunperin VHS nimeltään A Night Of Red Hot Blues vuodelta 1987, josta julkaistiin myöhemmin DVD:t Blues Session ja A Night Of The Blistering Blues joka myytiin alunperin yhdessä bonus-CD:n kanssa. Myöhemmin CD:tä on saanut myös erikseen. Sitä löytyy myös nimellä B.B.King & Friends - Live at Ebony Theatre. SRV soittaa biiseissä "That´s Why I Sing The Blues", "The Sky Is Crying", "In The Midnight Hour", "Let The Good Times Roll", "Take My Hand (Precious) Lord" ja "Closing Jam". Lauteilla on myös mm. Paul Butterfield, Eric Clapton, Etta James ja Albert King.
2006: Stax Profiles - Albert King (CD)
Kuten jo aiemmin mainittiin levyllä oleva SRV-biisi "Born Under a Bad Sign" on äänitetty samassa jamisessiossa vuonna 1983 kuin vuonna 1999 ilmestynyt In Session-levy.
Siitähän tulikin aika pitkä lista. Ja kuten sanoin, saa korjata ja täydentää jos virheitä tai puutteita joku huomaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Etkö laske veljesten yhteistä Family Style-levyä tähän joukkoon ?
VastaaPoistaOnhan niitä toki sellaisiakin singlejä joilla on musiikkia joita ei levyiltä löydy. Mutta ilmeisesti olit rajannut nuo pois listasta.
VastaaPoistaRajanvetohan on hieman vaikeaa, mutta lasken tuon Family Style-levyn SRV:n omalla nimellä julkaistujen joukkoon kuten miehen omilta levyiltä julkaistut sinkutkin. Ja ne ovat ihan oman listansa juttuja.
VastaaPoistaJa poissa ovat tietysti myös noiden vierailijoiden levyiltä julkaistut sinkut vaikka niissä SRV soittaisikin. Tärkeimmät on mainittu mutta ei erikseen listattu. Suohan on loputon...
Omistatko itse kyseiset platat?
VastaaPoistaItse keräillyt Vaughania vuodesta '94, tosin jossain vaiheessa "jouduin" myymään suurimman osan kokoelmasta poies joka kismittää nyt. Paljon lähti matskua jota on erittäin vaikea enää metsästää takaisin...tosin livekeikat vielä tallella joita pikaisen arvion mukaan n. 250-300 listattua, suurin osa vanhaa C-kassu osastoa.
RaveOn
En omista kaikkia noita listattuja. Osa on erittäin hankalasti saatavissa tai hinta on kova. Tosin juurikin löysin noista yhden eurolla kirjaston poistomyynistä. Tiedostomuodossa kyllä on kaikki, muttei fyysisenä levynä. Keikkoja ja promoja on myös aika läjä cd-r- versioina. Ja niitä "importteja" myös kyllä löytyy. Mistä lie hyllyyn ilmestyneet ?
VastaaPoista