9.5.2011

The Black Angels - Another Nice Pair (2011)


Jostain syystä aina kun uutta musiikkia kuuntelee, tulee miltei aina mietiskeltyä että miltähän bändiltä tämä eniten kuulostaa. Mistä vaikutteet on otettu. Osittainhan tuo on aivan turhaa ja hedelmätöntä pohdiskelua, jolla ei periaatteessa pitäisi olla mitään tekemistä sen kanssa onko musiikki hyvää vai ei. Eikä tietysti olekaan, mutta jollain lailla sitä aina tulee silti vertailtua.

No tämän bändin kanssa ei tarvitse kovin kauaa aivojumppaa harrastaa. Bändin nimi tulee Velvet Undegroundin biisistä "The Black Angel's Death Song" ja tuossa bändin logossakin on Nicon kuva. Joten vaikutteita ei kannata kovin kaukaa hakea.

Ja koska Velvet Undeground on muutamista huonoista hetkistään huolimatta helkkarin kova bändi, niin lähtökohdathan ovat mitä mainioimmat. Tosin voihan tuon homman ryssiä vielä monella tapaa, oli ne vaikutteet sitten mistä tahansa. The Black Angels ei kuitenkaan pahemmin sössi vaikka pastissin vaara vaanii koko ajan takinliepeissä. Vaikka yksi esikuvista on näinkin ilmeinen, kuuluu soitosta muitakin kaikuja. Välillä laulusta tulee mieleen Morrison ja välillä Grace Slick, usko tai älä. Bändiä on myös verrattu saman paikkakunnan tunnetumman pojan Roky Eriksonin bändiin 13th Floor Elevator. Ja kyllähän näissä biiseissä on kaikuja myös muista garage/psykedeliarockin nuggeteista. Yhtye oli myös Roky Eriksonin kiertueella 2008 Rokyn taustalla.

Record Store Dayssa oli tarjolla yhtyeeltä levy Another Nice Pair, joka kokosi yhteen bändin kaksi ensimmäistä EP:tä.Ykköspuolella on The Black Angels EP vuodelta 2005 ja toisella puolella Exit-EP vuodelta 2008, jonka sai aikoinaan ainoastaan bonuksena kun tilasi etukäteen LPn Directions To See a Ghost.


Kyllä tämä austinilainen Teksasin psykorokkareiden bändi siltikin onnistuu olemaan oma itsensä, vaikka esikuvia onkin helppo löytää. Huonompi homma vain on se, että itse musiikki ei ole ihan yhtä innostavaa kuin esikuviensa. Mukavaa murinaa mukaan mahtuu, mutta kokonaisuus on hieman tasapaksu. Täytynee tutustua porukan uudempiin tuotoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti