2.5.2011

Keikkaennakko: Forest Lake Band


Oululaista Chicagobluesia rehelliseen tyyliin. Tässä ollaan jo hiukan pastissin rajoilla, mutta ehkäpä kyse on kuitenkin todellisesta ytimen etsimisestä. Kyllähän tämä kuulostaa aika pahuksenmoisesti siltä ihteltään. Niin paljon kuin suomalaisten perusjanttereiden musisointi nyt voi kuulostaa.

Bändi koostuu pitkän linjan bluesmiehistä, jotka menevät eteenpäin isolla intohimolla, vaikka sen isompaa sukseeta kuin palkkaakaan hommasta on tuskin odotettavissa. Kun se meikäläisenkin veikkaama bluesrevival vain antaa odottaa itseään.

Laulajan fraseerauksesta kuulee, että eräskin blueslegendan levy on tullut kuunneltua. Raatikan Jussi puhaltelee kuin Sonny Boy konsanaan, vaikka toisen harppuvelhon Little Walterin biisejä tuossa My Space-sivulla käsittelyssä onkin. Toki tuossa on Walterin tapaan revitelty vanhan vahvarin rajoja. Uusi juuri julkaistu omakustannelevy High Temperature! on äänitetty vanhaan malliin studiossa livenä yhdessä päivässä. Itseasiassa kuulemma muutamissa tunneissa.

Little Walterin taustalla on totuttu kuulemaan bluesin isoja kihoja kuiten Willie Dixonia, Otis Spannia ja vanhaa pomoa Muddy Watersia, joten turhan tiukkaa vertailua alkuperäiseen ei ole syytä mennä tekemään. Mutta tiukasti koko bändi homman hoitaa. Vaikka levyn mainoksessa sanotaan tämän olevan vanhan koulukunnan shufflea modernilla tulkinnalla, en sitä modernia löydä hakemallakaan. Ei tässä yritetä olla nykyaikaisia, vaan se juttu on juuri siinä, että ollaan päinvastoin. Perinteitä kunnioittaen. Ja hyvä niin.

Pientä kritiikkiä. Nämä bändit kun aina valittavat, ja bluesmiehet erityisesti, ettei keikoilla käy porukkaa. Forest Lake olisi keikalla Muhoksella jossain ravintolassa, ilmeisesti kello 19.00 ja ilmeisesti 14.5, ilmeisesti jossain Muhos Blues-tapahtumassa josta kukaan ei tiedä mitään. Sen tarkempaa tietoa tapahtumasta, hinnasta, itse keikkapaikasta sun mistään muustakaan ei löydy yhtikäs mistään. Ei bändin My Space-sivuilta, ei Muhoksen MELUn (paikallinen elävän musiikin yhdistys), ei Ou'Blues-yhdistyksen sivuilta eikä mistään muualtakaan. Turha kai ihmetellä jos ei porukka löydä paikalle. Mutta menkäähän jos olette parempia sherlockeja kuin minä.

Mutta eipä hätää, bändi esiintyy kuitenkin Oulussa 17.-18.6. Lentävässä Lautasessa jonne suurin osa oululaisista osaa sentään tulla. Perusbaari, kuten tuo Lentävä Lautanen, on juurikin oikeanlainen chitlin circuit tämänkaltaiselle musalle.

Bändin My Space-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti