18.5.2011

Southern Rock vol 8: Wet WillieNämäkin Alabaman pojat keikkuivat suosionsa aallonharjalla 1970-luvulla suurien southernnimien tapaan. Capricorn levy-yhtiölle levytetyt 5 ensimmäistä levyä ovat jääneet tämän yhtyeen parhaiksi musiikillisiksi saavutuksiksi, vaikka bändi kiertää yhä edelleen kahdellakin erilaisella kokoonpanolla.

Mobilesta lähtöisin olevat kaverukset musisoivat aluksi nimellä Fox. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat laulaja-fonisti Jimmy Hall, velipoika Jack Hall bassossa, Ricky Hercsh kitarassa, Lewis Ross rummuissa ja klassissen koulutuksen saanut multi-instrumentalisti John Anthony koskettimissa. Mukana oli myös vaihtuvia taustalaulajia joista kuuluisimpina Elkie Brooks (tuolloin vielä nimellä Elke Brooke) ja tuleva Lynyrd Skynyrdin taustalaulaja Leslie Hawkins. Lauluharmoniat erottavat Wet Willien muista aikalaisistaan. Soulahtava soundi (lavalla usein Hurricane Horns) ei ollut yhtä bluesahtavaa kuin monilla muilla, eikä ihan niin kantria kuin esimerkiksi Marshall Tuckerilla tai Charlie Danielsilla.

Pari ensimmäistä levyä menivät ohi ilman sen suurempia kuohuja, mutta kolmas livelevy Drippin' Wet ja seuraava vuoden 1974 Keep On Smilin' saivat jo liikettä aikaiseksi levylistoilla. Tuon jälkeen olikin sitten hiljaisempaa ja bändi löi ensimmäisen kerran rukkaset naulaan 70-luvun puolivälin jälkeen, juuri ennen Capricornin konkurssia. Veljekset Hall kuitenkin kasasivat yhtyeen uudelleen ja tekaisivat kaksi levyä jotka eivät liikkuneet mihinkään, joten bändi pistettiin telakalle jo toistamiseen. 90-luvulla vanha suola alkoi kuitenkin janottaa ja yhtye pistettiin uudelleen kasaan. Nyt siitä kiertää siis kaksikin eri versiota. Jos Jimmy Hall ehtii mukaan bändi esiintyy nimellä Wet Willie (feat. Jimmy Hall), ja jos ei ehdi niin nimellä Wet Willie Band. Kaipa näille southern-sankareille yhä tuolla etelässä keikkaa riittää, kun niin monet ovat yhä aktiivisia, vaikka parasta ennen päivämäärä on mennyt jo aikapäiviä sitten ja levy-yhtiöt ovat vaihtuneet suurista pikkuriikkisiin etelän indielafkoihin.

Wet Willie oli kuuleman mukaan helkkarin kova livebändi, jonka suosio etelässä oli välillä yhtä suurta kuin Skynyrdien tai Allmanin veljesten. Ja kun kuuntelee tuota suosituslevyä, niin voihan tuohon yhtyä, vaikka levy on aina vain levy ja live on live. Eli kuunteluun Wet Willien jo aiemmin mainittu Drippin' Wet vuodelta 1973.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti