1.5.2011

Heidi Spencer & The Rare Birds - Under Streetlight Glow


Heidi Spencerin isä Jim Spencer oli Milwaukeen undeground-skenen yksi pääjehuista 70-luvulla ja psykedeelisen folkpoppoo Major Arcanan jäsen. Eli Heidi kasvoi musiikin ja alakulttuurin ympäröimänä, ja hyvin indievetoinen on myöskin leidin oma tuotanto tuota videota myöten.

Heidi on jo vuosia kierrellyt ja levytellyt, mutta vasta nyt Bella Union-sainauksen ja uuden tammikuussa julkaistun levyn myötä noussut yleisempään tietoisuuteen kansainvälisen levyjakelun ansiosta. Tuon saman indie-yhtiön listoillahan on mm. Fleet Foxes, Midlake ja Beach House.

Edie Brickelliä
ja Joanna Newsomia diggaileva Heidi Spencer olisi varmaankin jo liian lälly ilman tuota mukavan käheää ääntänsä. Milwaukeen singer-songwriterin jazzahtava runotyttötunnelmointi ei ihan koko levyllistä jaksa kantaa, mutta paikoitellen tämä on todella mukavaa kuunneltavaa. Levyn loppua kohti tunnelmointi alkaa jo hiukan nukuttaa, mutta joku pieni särmä aina silloin tällöin pitää hereillä. Tämä muistuttaa hiukan Cowboy Junkiesin rauhallista maalailua. Ei mitään uutta auringon alla, mutta eihän kaiken tarvitse olla elämää suurempaa. Mukavaa dagen efter-musiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti