7.5.2011

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 6: M-R


Mega Rare Trax Vol. I (Lobster) SBD
Kolmen CD:n paketti joka on koottu keikoilta vuosina 1983-1990. Vaikka kaikki materiaali löytyy myös muilta booteilta, on tämä kokoelma varsin edustava kattaus. Ohessa keikat joilta materiaalia on levyn mukaan mahdutettu, pienin varauksin.

El Mocambo, Toronto, Kanada 1983 (4 biisiä)
Music Hall Philadelphia,PA 1983 (3 biisiä)
Los Angeles, CA 1984 (4 biisiä)
Tokyo, Japani, 1985 (tin pan alley/dirty pool)
Dallas, Texas 1985 (2 biisiä)
Montreal, Kanada 1985 (4 biisiä)
Dallas Texas 1986 (5 songs)
Philadelphia, PA (Mann Music Center) 1987 (2 biisiä)
Italy (Pistola Blues Festival) 1988 (3 biisiä)
Timothy White Session N.Y., 1989 (4 biisiä)
Albuquerque, New Mexico 1989 (1 biisi)
Houston, Texas 1990 (9 biisiä)
Austin, Texas 1990 (1 biisi)

Ja ne varaukset ovat seuraavat: Houstonin keikalta tuo materiaali ei taaskaan ole, vaan (yllätysyllätys) tuolta tutulta parivaljakolta Colorado & New Mexico.  Los Angelisiin merkityt biisit eivät myöskään ole tuolta keikalta, vaan ilmeisesti vuotta aiemmalta Hollywood Palacen keikalta.
 
Mocambo Joint (Dr. Gig) SBD A
Loistavalla äänenlaadulla varustettu levy, joka on luultavasti suoraan viralliselta samannimiseltä videolta. Bootleggina löytyy sama tavara mm. levyiltä Hawk On Fire ja G-Ray.

Montreal 1989 (Live Storm) SBD A
King Biscuit Flower Hour-materiaalia jälleen kerran. Vuosi oli oikeasti 1984, mutta paikka kylläkin Montreal Spectrum. Löytyy moneltakin levyltä, mutta täydellisimpänä In Memoriam-paketista.

Montreal '89 (Tuff Bites) SBD A
King Biscuit Flower Hour-materiaalia jälleen kerran. Vuosi oli oikeasti 1984, mutta paikka kylläkin Montreal Spectrum. Löytyy moneltakin levyltä, mutta täydellisimpänä In Memoriam-paketista. Kansi vain poikkeaa, joka on tällä levyllä yksi huonoimmista minkä tiedän.

Mr. Clean (Silver Rarities) SBD? A-
Uudenvuodenaattona 1986 äänitetty levy on hyvälaatuinen ja sisältää hienoja versioita. Levy Fox Theater on samalta illalta. Esimerkiksi "Mary Had A Little Lamb" saa miltei kymmenminuuttisen käsittely. Viimeisessä biisissä lavalla on myös Lonnie Mack. Levyn nimi tulee SRV:n lausahduksesta ennen Rude Moodia, jossa hän esittelee itsensä Mr. Cleaniksi tuoreen raitistumisensa johdosta.

1. Lookin' Out The Window
2. Look At Little Sister
3. Mary Had A Little Lamb
4. Superstition
5. Willie The Wimp
6. Cold Shot
7. Couldn't Stand The Weather
8. Life Without You
9. Instrumental
10. Rude Mood
11. Oreo Cookie Blues

Music Hall (Unbelievable Music) AUD B-
Keskitasoa huonompi yleisöäänitys vuoden 1990 Omahan konsertista. Fillerinä muutama biisi Milanosta Italiasta vuodelta 1988. Vaikka esitys onkin huippuluokkaa, huono äänityksen taso vie mielenkiinnon. Keräilijälle kuitenkin ok, koska näitä keikkoja ei löydy muilta bootlegeilta.

One Of The Last (Beech Marten) SBD A
Ikävä toistella samaa asiaa, mutta tämäkin on oikeasti Colorado & New Mexico-tavaraa. Levyyn merkitty äänityspaikka Auditorium Shores vuonna 1990, on siis vain huijausta jolla pyritään myymään samaa tavaraa useaan kertaan.

Out Of The Shadows (Rocks) SBD A
Levy on sama kuin aiemmin käsitelty Alone In The Ozone, eli Kalifornian yliopiston keikka vuodelta 1984.

Parker's Place ( Primadonna) AUD/SBD B
Keikka ei ole Parker´s Restaurant-luolasta, vaan Seattle Centre Coliseumilta. Kaupunki on siis kuitenkin oikein. Äänenlaatu ei ole paras mahdollinen, ja sama keikka löytyy paremmilla soundeilla mm. levyiltä Texas Flood, Together In Love, Seattle Jammin ja Duets.

Peace In The Valley (NORIAA Records) SBD A
Kaksilla eri kansilla kierrossa oleva erinomaisella äänenlaadulla varustettu levy Vaughanin viimeistä edelliseltä keikalta. Samassa paikassa, eli Alpine Valleyssa elokuussa -90, kuin viimeiseksikin jäänyt keikka seuraavana päivänä. Koska tältäkin päivältä on soundboard-äänitys, jättää se pienen mahdollisuuden, että myös viimeisestä keikasta olisi samanlainen. Mutta koska moista ei ole vielä tähän päivään mennessä löytynyt (se olisi aika arvokas, oletan), niin tuskinpa sellaista on olemassakaan. Muita tunnettuja äänitteitä tältä keikalta ei ole olemassa.

1. Tightrope
2. The Things (That) I Used To Do
3. Let Me Love You Baby
4. Leave My Little Girl Alone
5. Look At Little Sister
6. Wall Of Denial
7. Riviera Paradise
8. Superstition
9. Couldn't Stand The Weather
10. Going Down
11. Crossfire
12. Voodoo Chile (Slight Return)

Precious Stones II (Tucan) SBD A
Suuremman luokan sontaa. Touch The Sky-levyn studioäänityksiin on lisätty yleisön ääniä, ja väitetään että kyseessä olisi live-äänitys vuodelta 1988. Volume ykköstä ei ole olemassakaan. Pohjanoteeraus.

Pride And Joy - Chicago & Finland (Teddy Bear Records) SBD/AUD A-B
Ensimmäiset 7 biisiä on Chicago Blues festivaaleilta vuodelta 1985. Keikka löytyy täydellisempänä muilta booteilta. Äänenlaatu noissa biiseissä on erinomainen. Kaksi viimeistä biisiä on saman vuoden Pori Jazzeilta. Kyseessä on se lyhyempi cotton Clubin ilta/yökeikka joka myös televisioitiin. Äänenlaatu ei ole kovin hyvä, joten jos Suomi-keikka kiinnostaa kannattaa panostaa levyyn The Understanding Of Love, jolta keikka löytyy kokonaisempana ja hieman paremmalla äänenlaadulla. SRVn pitempi iltapäiväkeikka noilla Jazzeilla videoitiin, joten se on kuitenkin paras dokumentti miehen Suomen-vierailusta.

Pride And Joy (On Stage Records) SBD A
Montreaux Jazz festivaaleilta vuodelta 1985. Parempi levy samasta aiheesta on mm. Live In Montreaux tai Cold Shot. Osa näistä biiseistä löytyy myös viralliselta Live Alive livetaltioinnilta, mutta osittain dubattuna.

Pride And Joy (Three Cool Cats) SBD A
Tuplalevy neljästä eri konsertista vuosilta 84-89, joissa mukana hieman harvinaisempi Timothy Whit's Rock Stars-radioesiintyminen. Toinen levyistä koostuu taas Colorado & New Mexico-materiaalista.

Rarities In Concert (Beech Marten) SBD
Kokoelma konserteista: El Mocambo -83, Philadelphia -83, Montreal -84 ja Italia -88. Kaikki keikat löytyvät täydellisempänä muilta booteilta. Kokoelmana kuitenkin hyvin tehty ja biisivalinnat ok.

Reading '83 (Exx-ellent records) SBD A
Tällä levyllä löytyy radiolähetys-materiaalia vuoden 1988 Apollo-teatterin keikalta Manchesterista ja vuoden 1983 keikalta Readingin rockfestivaaleilta. Äänenlaatu on hyvä ja esitys tiukka. Apollo-teatterin setin lopuksi SRV toteaa hiukan samaan tapaan kuin pari viikkoa tuota ennen Oulun Kuusrockin lavalla: "Thank you so very much, folks... My name is STILL Stevie Ray Vaughan and we're STILL Double Trouble... I GUARANTEE IT!!" Jotkut tahot kun olivat epäilleet miehen pehmenneen suht tuoreen raitistumisen takia. Tai näin ainakin itse tuon vakuutuksen ymmärrän. No ei tuota väitettyä pehmenemistä ainakaan Kuusrockin lavalla havainnut! Hyvä levy kaiken kaikkiaan. Apollon tavaraa ei löydy muilta levyiltä, Readingia parilta muultakin, mutta tässä täydellisimpänä.

1. Tell Me
2. I'm Leaving You (Commit A Crime)
3. Pride And Joy
4. Texas Flood
5. Love Struck Baby
6. Testify
7. So Excited
8. Voodoo Chile (Slight Return)
9. Pride And Joy
10. Mary Had A Little Lamb
11. Love Struck Baby
12. Texas Flood
13. Come On (Part III)

Rhapsody In Blues (Spotlight) SBD
Spectrum Montreal -84, Steamboat  1874 ja yksi biisi CHCH studios Ontario w/Albert King -83. kaikki löytyy useiltakin muilta booteilta ja Ontarion kama kokonaisuudessaan Kingin viralliselta In Session-levyltä.

Rocking On The River (Bullseye Records) SBD A+
MTV Mardi Gras-ohjelmaan televisioitu keikka New Orleans Jazz & Heritagefestivaaleilta vuonna 1987. Keikka oli S.S.Presidente-jokilaivalla, siitä siis nimi. Keikasta löytyy muutamia biisejä parilla muullakin bootilla, mutta tällä täydellisimpänä. Keikalla oli lavalla myös Dr.John, Jimmie Vaughan ja Kim Wilson, mutta noita esityksiä ei tältä levyltä löydy.

Rough Edges (Totanka) SBD A-A-
Helkkarin kovaa alkuaikojen kamaa lähinnä vuodelta 1979. Yksi biisi Cast of Thousands-bändin kanssa levytetyltä levyltä vuodelta 1971. Rough Edges on tarkemmin esitelty jo blogissa, joten siellä enemmän tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti