14.5.2011

UFO - The Wild, the Willing and the Innocent (1981)Michael Schenker oli aikoinaan kova jätkä, ja vuoden 1977 UFO-levy Lights Out parasta mitä mies on tarjonnut. Vaikka tokihan meille 80-luvun alun nuorille hevipojille kelpasi myös Michael Schenker Groupin revitykset. Scorpions oli jo vähän, no lälly.

Mutta eipä sen enempää Michaelista, sillä mies oli jo ehtinyt poistua ovet paukkuen bändistä tämän levyn ilmestyessä. Vaikka Lights Out on ehdottomasti  parempi levy kuin tämä, tämä on lyhyessä käsittelyssä hyvästä syystä. Se oli ensimmäinen UFO-levy jonka ostin. Tai taisipa olla alunperin kasetti kun oikein muistelen.

UFOssahan on vuosien varrella käynyt kääntymässä tusinoittain soittajia, mutta tällä levyllä on vielä messissä alkuperäiset miehet: laulaja Phil Mogg, basisti Pete Way ja rumpali Andy Parker. Kitaraan bändi palkkasi jo ennenkin bändissä vierailleen ex-Skid Row kitaristin Paul Chapmanin. Myös entinen Uriah Heep mies John Sloman soittelee keyboardseja levyllä, vaikkei krediitteihin asti olekaan päässyt. Kuudes mies levyllä on kitaristi ja kosketinsoittaja Neil Carter.

UFO - "Long Gone"


Kaksikaan kitaristia ei tätä levyä pelastanut lievältä AOR-tartunnalta, joka viruksen lailla levisi 80-luvun alkuvuosina. Vaikka eihän UFO nyt ikinä ihan sitä raskainta hard/heavyrokkia ollutkaan (olihan jo Lights Out-levyllä mm. coveroituna Loven "Alone Again"), niin tietty löysyys tästä levystä paistaa näin jälkikäteen. Tuohon aikaan levy kyllä upposi 15-vuotiaaseen kuin väärä raha.

Ja kyllähän tuo vieläkin omassa genressään on oikein kuunneltava levy. Phil Mogg on mainio laulaja ja Chapmankin hoitelee kitaroinnin  sujuvasti, joskaan ei ihan niin "hevisti" kuin Schenker. Mainio nostalgiapläjäys. Bändi tuli muuten mieleen siitä, kun luin Pink Floydin Odysseia-opuksen. Ja bändin tarinassahan UFO-klubilla oli oma merkittävä osuutensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti