17.3.2011

MusiXine - Musiikkielokuvafestivaali 17.-19.3.2011

Oulussa on parhaillaan käynnissä kaksikin musiikkitapahtumaa. Oulun Musiikkijuhlat joka järjestää konsertteja muutaman viikon ajan, mm. Röyhkää ja Pyysaloa on tiedossa, sekä musiikkielokuvafestivaalit.

Elokuva-ohjelmistosta löytyy monenmoista mielenkiintoista rainaa sekä kilpailusarjasta, että erikoisnäytöksistä. Kilpailusarjan mielenkiintoisin juttu meikäläisen mielestä on ehdottomasti "Supersonic Sound: The Rebel Dread", josta ohjelma sanoo seuraavaa:

"BASS on Jamaikan lahja maailmalle - dokumentti Don Lettsistä ja bass-musiikista Britanniassa. Kingstonista Lontooseen, punkista poppiin, dubista dubsteppiin, bass-biitillä on ollut valtava vaikutus muusikoihin ja musiikin ystäviin. Bassissa yhdistyvät eri kulttuurit ja ihmiset, ja se inspiroi edelleen innovaatiota ja muutosta. Kolmea Lettsin perheen DJ-sukupolvea seuraten dokumentti kartoittaa bass-musiikin vaikutusta ja kuinka se muutti Britanniaa lopullisesti."Toinen mielenkiinnon herättävä kilpailija on elokuva "No Distance Left To Run", jota evästetään sanoilla:

"Bluria pidetään 90-luvun brittimusiikin pioneerina, eikä syyttä : bändi oli etunenässä palauttamassa saarivaltion rokin katu-uskottavuutta. No Distance Left to Run seuraa 2000-luvun alussa tauolle jääneen bändin yhteenpaluuta kesällä 2009. Vanhan yhteistyön lämmittelyn ohella puidaan Blurin yli 20-vuotista historiaa Damon Albarnin ja Graham Coxonin koulukaveruudesta 90-luvun suursuosioon sekä vuosikymmenen lopun notkahdukseen. Vanhat arvet paikataan viimeistään Glastonburyn keikalla, jossa kyynisinkin katsoja joutuu taistelemaan kyyneliä vastaan."Erikoisnäytösten sarjassa löytyy White Stripes-dokumenttia nimellä " The White Stripes Under Great White Northern Lights", mutta jos yksi pitäisi valita niin meikäläisen vaaka kallistuisi Lemmy-dokumentin puoleen.Monenlaista  muutakin mielenkiintoista tuolta löytyy, joten kannattaa tarkistella täältä elokuvien esitysajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti