25.3.2011

Rotuaari Piknik 2011, Oulu


Yritän olla positiivinen.

Rokkijuhlilla en ole muilla paikkakunnilla käynyt vuosikausiin, mutta oman kaupungin tapahtumissa sentään tiiviimmin. Mutta, mutta. En esitä rokkipoliisia enkä musaelitistiä, mutta kun katselee noita tämänvuotisten musatapahtumien ohjelmistoja niin ei voi olla ajattelematta että onkohan se lipsahtanut viime vuoden ohjelma eetteriin uusiksi. Tai toissavuotinen ?

Rotuaaripiknik varsinkin olisi kovasti meikäläisen mieleen. Keskustassa tapahtuva happeninki jota saisi seurailla suoraan aurinkoiselta terassilta ystävien seurassa. Hiukka keskiluokkaista kai, mutta ei se lavan edessä kuravellissä pomppiminen enää jaksa innostaa. Ohjelmiston laatija on toki ottanut tämän huomioon ja musiikki on tosiaankin suunnattu keskiluokkaisille ja keski-ikäisille (ehkäpä niille perussuomalaisille joista Levyhyllyssä kirjoiteltiin). Eli sitä saa mitä tilaa.

Mitäpä muuta voisi ajatella kun täksi kesäksi keskustasta torille rakennettavalle Piknik Areenalle muuttavan festivaalin ohjelmistoa katselee:

Keskiviikko 13.7.: Apulanta, Happoradio ja Stella. Selkeästi nuorisolle suunnattu ilta. No comments.

Torstai 14.7.: Yö, Popeda ja Eläkeläiset. Se perussuomalaisten ilta. Yö ja Popeda ovat mukana joka vuosi. Ei pysty, ei kykene.

Perjantai 15.7.:  Jenni Vartiainen, Laura Närhi ja Irina. Ihanat naiset rannalla. Käytännössä tämä on se ilta jolloin paikalle tulee mentyä.

Lauantai 16.7.: Agents, Suvi Teräsniska ja Sir Elwoodin Hiljaiset Värit. Aikuisempaan makuun. Tosin Esa Pulliainen on kingi ja Suvikin ihana.

No oikeastaanhan tämä on vain kaljanjuonti ja kavereiden tapaamisjuhla, jossa sattuu olemaan taustamusiikkia. Eikä musiikkivalintoja ole tehty tietenkään kovin innovatiivisesti. Taustaihmisillä kyllä ehdottomasti taito riittäisi siihenkin. Ja kyllä kai minä voisin jopa Popedaakin mennä kuuntelemaan ihan kädestä vääntämättä, mutta porukan pitää olla sitten just eikä melkeen. Ja sään. Pikkuisen voisi kuitenkin toivoa Ilpolta ja kumppaneilta rohkeutta tuleviin bändivalintoihin.

Toisaalta: if it ain't broke, don't fix it. Väkeä kun riittää näilläkin eväillä tupa täyteen joka vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti