24.9.2011

Tämä tarina on (melkolailla) tosi


Nuorempi Ystäväni : Moro Tarkkailija. Mulla ois treffit yhden ultrasöpön tytön kanssa joka on kuulemma ihan fanaattinen indiehipsteri.

Tarkkailija K: No sehän hienoa. Paistaa se aurinko joskus risukasaankin.

Y: No niin joo, mutta kun mistä helvetistä semmoisen kanssa puhutaan.

K: No nyt kysyt kyllä väärältä mieheltä. Olen aika pihalla noista indiehommista.

Y: No aattelin kun sinä kirjoittelet tuota blogia ja onhan sielläkin paljonkin noita bändejä joita ei kukaan tunne.

K: No joo, mutta se ei tarkoita että ne olis indietä.

Y: No mitä se indie sitten oikein on ?

T: No niinpä. Ennen se oli sitä, että levytti independend-lafkalle ja myi sata levyä. Ja ne sata oli intohimoisia faneja, muut ei tiennyt bändistä mitään. Mutta se oli ennen internettiä. Nykyään indiellä ei ole mitään tekemistä levy-yhtiön tai myyntimäärien kanssa. Tai no on, mutta vaikka levyttäisit indielafkalle ja myisit vähän niin et välttämättä olisi indietä.

Y: No mitä sitten ?

K: No vaikkapa alternativea, tai alt-jotain. Indie on nykyään musiikkisuuntaus, mutta valitse tarkkaan mitä bändiä hehkutat. Millainen tyttö on kyseessä.

Y: Opiskelee yliopistolla kauppatieteitä, harrastaa frisbee-jotain ja vetää jumppia. 22-v.

K: No nyt kannattaa heti tarkistaa, että mitä puolta se siellä kauppatieteellisessä lukee?

Y: Pääaineena kansantaloustiede muistaakseni.

K: Aha, tuo onkin tärkeä tieto. Sehän on aika lähellä yhteiskuntatieteitä. Ja pikkuisen humanistin vikaakin niissä on. Noin keskimäärin. Markkinoinnin tai laskentatoimen opiskelijan kohdalla en olisi uskaltanut edes yrittää.

Y: Onko se noin tarkkaa.

K: Totta helvetissä on. Segmentointia, tiedäthän sinä tulevana ekonomistina. Ensin otat käsittelyyn suomalaiset. Circlen jos sillä tytöllä on paljon lävistyksiä tai tatuointeja.

Y: No ei taida lävistyksiä olla, ihan kiltti tyttö.

K: No silti kannattaa se Circle pitää mielessä, sillä on hyvä päteä. Osoitat olevasi niinkuin pikkuisen ulkona valtavirrasta, mutta silti silleen asian ytimessä. Hoet vain että Rautatie, Rautatie. Mutta siltikin turvallisempi taitaa olla Ville Leinonen. Eihän sitä pirukaan ymmärrä, mutta hienoa se kuulemma on. Ehkäpä juuri siksi. Noi sun täytyy ottaa kuunteluun. Pintandwefall on jo ihan passé, siihen ei kannata aikaansa tuhlata. Jos kesällä olisit kysynyt niin sitä olisin suositellut. Opettele kuitenkin bändin nimi, niin voit sivulauseessa heittää, että olet pettynyt kun se on muuttunut geneeriseksi popiksi, eikä kuvasta enää sun naivistista musiikkikäsitystä, sitä herkkyyttä jota sinä haet musiikilta.

Y: Mitä vit...? mähän kuuntelen Iron Maidenia.

K: No eihän tässä nyt alkuunkaan ole kysymys siitä mitä sinä oikeasti kuuntelet. Mitä sillä on tämän asian kanssa tekemistä? Ja Jori Sjööroosia muistat sitten kehua neroksi jos tulee hiljaisia hetkiä. Ja syömään meette sitten siihen uuteen luomuwokkipaikkaan. Se on vähän niinkuin indietä. Ja hei, jätä se nahkaliivi kotiin.

Y: No ok. Entäs ne ulkomaalaiset ?

K: Vaccines on aika varma valinta, ja sitä voi jopa oikeastikin kuunnella. National soittelee jo stadioneilla, se osoittaisi ettet ole oikein ajantasalla. Mogwai, Pains Of Being Pure At Heart ja James Blake on varmoja valintoja. Olet herkkä, mutta sisällä asuu silti ärhäkkä ja itsevarma nuori mies joka ei kaihda pikku seikkailua. Ja se ulkomainen nero on tietysti Alex Turner.

Y: Jaa, olisin sanonut Joe Lynn Turner.

K: No ei. Koskas ne treffit oikein on?

Y: Kolmen viikon päästä lauantaina.

K. No olisit helvetti heti sanonut. Silloinhan on taas ihan eri bändit menossa. Unohda koko juttu.


3 kommenttia:

  1. En loukkaantunut. Oliko se tarkoitus ?

    VastaaPoista
  2. No ei ollut. Tämä tarina on 93 %:sti tosi. Anekdootti elävästä elämästä. Ei sen enempää

    VastaaPoista