2.12.2010

Bluesmen # 14 - Otis RushOtis Rushin uran alkutaival meni hiukan samoja latuja kun eilisen bluesmiehemme Buddy Guyn. Myös Otis aloitti levyttämisen Willie Dixonin avustuksella Cobralle ja tämän mentyä konkurssiin siirtyi vuonna 1960 Chessille jonne hommasi samana vuonna myös Buddy Guyn. Eräät Otis Rushin parhaista blueslevytyksistä syntyivät noina alkuvuosina kuten kappaleet "I Can't Quit You Baby" ja "Double Trouble" josta eräs myöhempien aikojen bluesmies otti nimen rytmiorkesterilleen.

Kuuluisin albumeista lienee kuitenkin vuoden 1971 Right Place, Wrong Time. Myös Otis piti 80-luvulla taukoa levyttämisessä jopa 16 vuoden ajan. Tuolla välillä ilmestyi ainoastaan livelevy Tops. Myös Rush alkoi saada julkista tunnustusta vasta 90-luvulla kun hänen levynsä Any Place I'm Going sai Grammyn. Aika moni näistä vanhoista mestareista alkoi saada kaikenmaailman palkintoja uransa ehtoopuolella, vähän niinkuin hyvityksenä menneiden vuosien unohduksesta ja ylenkatseesta. Suurimman osan kohdalla parhaat levyt oli kuitenkin tehty jo vuosikausia aiemmin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Soiva biisi on vuoden 1958 Cobra-levytyksiä. Sitäkin ovat versioineet useat blues/rockmiehet kuten Eric Clapton, SRV, John Mayall ja hiukan samanhenkinen, soulia ja jazziakin bluesiin sekoittava, Robert Cray.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti