18.12.2010

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 3: F-G


Mitä pidemmälle lista etenee, sitä useammin joutuu toteamaan, että sama keikka on jo jollakin esitellyllä bootlegilla. Ja näinhän se on. Osa bootlegeista on varmasti tehty ihan asianharrastajien ja fanien toimesta motiivina (rahan lisäksi) tuoda julki esityksiä joista olisi faneille iloa. Mutta osa bootlegeista on vain ja ainostaan rahan vuoksi tehtyjä jolloin samaa levyä voidaan pukata markkinoille eri nimillä ja kansilla, tai sitten pikkuisen muunneltuna versioina. Osa bootlegien sisältämästä materiaalista löytyy myös kokonaisena keikkatallenteena kierrosta ilman kansia ja painatusta. Joten jos ainoastaan musiikki kiinnostaa, eikä levyjen omistaminen, niin tuohan olisi tietysti se fiksuin tapa. Mutta voiko järjestä ja keräilystä puhua samassa lauseessa. Tuskin.

Feathers (Missing In Action)
Hieman sekava, mutta ihan hyvällä maulla koottu, kokoelma live-, studio- ja radiotallenteita vuosilta 1979-89. Kaikki esiintymiset löytyvät kokonaisempina muilta levyiltä.

First Concert In Europe (The Swinging Pig) SBD A+
Kuten nimikin sanoo, kyseessä on Vaughanin ensimmäinen Euroopan konsertti Montreauxin Jazz Festivaaleilla vuonna 1982. Levyllä on koko setti, ja se on erinomainen niin musiikiltaan kuin äänenlaadultaankin. Hound Dog Taylorin "Give Me Back My Wig" soi upeasti slidella, jota SRV kyllä käytti mallikkaasti mutta valitettavan harvoin. Tämän shown "Texas Flood" toi Stevielle ja bändille Grammyn parhaasta blueslive-esityksestä. Katsomossa oli myös David Bowie, ja seuraavana vuonnahan tämä palkkasi Vaughanin soittamaan levylleen Let´s Dance. Suurin osa biiseistä löytyy muiltakin bootlegeilta.

1. Hideaway / Rude Mood
2. Pride And Joy
3. Texas Flood
4. Love Struck Baby
5. Dirty Pool
6. Give Me Back My Wig
7. Collins Shuffle

First Steps In Europe & You'll Be Mine (Silver Shadow) SBD A-B
Äänityksiä useista eri konserteista vuosilta 83-84. Kaikki eivät kuitenkaan ole Euroopasta vaan 4 biisiä on kotiluola Antone'sista ja 4 biisiä Honolulusta jo ennenkin mainitusta CBS Record Conventionista jossa lavalla on myös Jeff Beck.

The First Thunder (Seagull) SBD A
Yksi hyvälaatuisimmista Vaughanin alkuaikojen äänityksistä. Raidat 1-6 ovat kohtuullisen hyvälaatuisia (above average quality) ja äänitetty soundchekissä äänipöydästä -79. Biisit 7-13 todennäköisesti Austin Blues Festivaaleilla samana vuonna. Yleisön ääniä ei tosin kuulu. Biiseissä 7-16 on mukana Lou Ann Barton ja biiseissä 14-16 myös Johnny Reno.

1. Rude Mood
2. Dirty Pool
3. I'm Crying
4. Empty Arms
5. Pride And Joy
6. Love Struck Baby
7. Natural Born Lover
8. Tina Nina Nu
9. Scratch My Back
10. I'll Change
11. Shake A Hand, Shake A Hand
12. Oh Baby
13. Sugar Coated Love
14. Love In Vain
15. You Can Have My Husband
16. Oh Yeah

Force Of Nature (Whoopy Cat) AUD A-
Helkkarin kovalaatuinen show Fitzgerald's Clubilta Houstonista vuodelta 1981. Raakaa menoa ja yleisöäänitykseksi hyvä laatu. Omien tulevien albumibiisien lisäksi tällä tuplalla on mukana versioita mm. Jimi Hendrixin (Manic Depression), B.B.Kingin (Done Lost Your Good Thing Now), Albert Kingin (Crosscut Saw) ja Albert Collinsin (Don't Lose Your Cool) biiseistä.

Force Of Nature II (The Balboa Productions) AUD A
Jälleen hyvä äänenlaatu yleisöäänitykseksi. Ja samasta paikasta kuin edellinenkin. Nyt on kyseessä vuoden 1983 Texas Flood-levyn julkaisukeikka joka löytyy kokonaan tältä tuplalta muutamien bonusten kera. Kansi sanoo että tämä oli Vaughanin viimeinen klubikeikka. Hmmm..

The Forgotten Show (Flasback World Productions) SBD A
Knasi sanoo -88, mutta aikuisten oikeasti show on vuodelta 1987 Floridasta The Ocean Centrestä Daytona Beachilla. On myöhemmin julkaistu myös huonompana CD-R- versiona ilman "Rude Mood"-biisiä.

Fox Theater (American Artists, American Concert)
Päiväys on sama kuin myöhemmin käsiteltävällä levyllä Mr. Clean. Mukana Lonnie Mack, ja yksi kappaleista on jopa suoraan Mackin levyltä Strike Like Lightning.

From Austin To Amsterdam (Rocks) SBD A
Antone's-keikka Austinista vuodelta -83 ja saman vuoden Hollannin keikka Paradisosta Amsterdamista. Kannessa keikat ja biisit tosin juuri toisin päin kuin oikeasti. Paradison show löytyy kokonaisempana levyltä There's More Rock Ahead ja Austinin keikkaa mm. levyiltä Best Little Blueshouse In Texas,  First Steps In Europe & You'll Be Mine ja Thanks For The Memories.

From Power To Soul (Extremely Rare) SBD A+
Kansi sanoo että "Demos And Outtakes 1985-87", mutta suurin osa lienee kuitenkin nimenomaan vuoden -85 Soul To Soul-äänityssessioista.Eri versioita ja paloja tulevista levykipaleista ja kaikenmaailman ihmejammailuja. Tosifaneille.

G-Ray (Big Music) SBD A
Levy on äänitetty El Mocambossa Torontossa 1983. Samasta esityksestä on julkaistu myös virallinen video, jolta ainakin osa näistäkin biiseistä on peräisin. Esitys tuli myös televisiosta joten alkuperä saattaa olla myös sieltä muutamien biisien osalta. Taso on korkea ja esitys huippuluokkaa. Samalta illalta löytyvät myös levyt: Hawk on Fire, Mocambo Joint, So Exited ja erinäisiä kappaleita useissakin kokoelmissa.

1. Testify
2. So Excited
3. Voodoo Chile
4. Pride And Joy
5. Tell Me
6. Mary Had A Little Lamb
7. Texas Flood
8. Love Struck Baby
9. Hug You Squeeze You
10. Third Stone From The Sun
11. Lenny
12. Wham

Goin' To San Antone SBD A
Kansi sanoo taas toista eli ehdottaa vuotta 1979, mutta oikea äänitysvuosi on 1978. Eli bassossa on Jackie Newhouse ja saksofonissa jälleen Johnny Reno. Mukana myös osassa biiseissä Lou Ann Barton. Helkkarin kova versio Otis Rushin biisistä "All Your Love ( I Miss Loving)", pikkuisen Magic Sam-version oloinen, mutta kovempi kuin Earl Hookerin kitarointi.

Going Down (Vintage Rare Masters) AUD
Sama kuin The Last Live Show ilman Collins Shufflea. Kaikki biisit löytyy myös Alpine Valley-tuplalta. Eli kysymyshän on tietysti morbidisti nimetystä levystä Vaughanin viimeisestä esiintymisestä Alpine Valleyssä.

Gone Fishin' (Massive Attack) AUD A
Pier 84 New Yorkissa vuodelta -86 ja Antone's Austinissa vuodelta -83. Nykissä mukana Jimmie Vaughan ja Stevie Windwood. Tuplalevy, CD-R-formaatti ja yleisöäänitys, mutta ihan kohtuullinen sellainen. Ja sisältää kohtuu harvinaisen livetalleneen biisistä "Pipeline".

Good Vibes At The Spectrum (Midnight Beat) SBD A+
Vaikka äänenlaatu onkin erinomainen, osa levystä kärsii hieman liian nopeastavauhdista. Ei nyt ihan pikkuoravameininkiä, mutta selkeästi siihen suuntaan. Äänitykset vuoden -84 Spectrum-keikalta Montrealista ja Reading Rock Festivaaleilta vuodelta -83. Levyn "Riviera Paradise" on jonkun mukaan Alpine Valleystä SRV:n viimeiseltä keikalta. Mutta tuo on kyllä sama versio kuin Santanan Sacred Sources 1, Live Forever-levyltä, joka ei nyt ihan välttämättä ole tuosta viimeisestä esiintymisestä kuten tuotiin esille aiemmin. Oli miten oli, huippukamaa.

1. Shuffle
2. Voodoo Chile
3. Honey Bee
4. Mary Had A Little Lamb
5. Couldn't Stand The Weather
6. Cold Shot
7. Pride And Joy
8. Riviera Paradise
9. Testify
10. So Excited
11. Voodoo Chile (Slight Return)
12. Pride And Joy
13. Mary Had A Little Lamb
14. Love Struck Baby
15. Texas Flood

Greatest Hits Live (Livin Legend)
Kokoelma live-esiintymisiä USA:sta, Kanadasta ja Euroopasta kuudesta eri esiintymisestä. Kaikki showt löytyvät kokonaisempina muilta bootlegeilta.

Greatest Hits Live (Chartbusters)
Toinen livekokoelma samalla nimellä, mutta eri sisällöllä. Amerikkaa plus Pistoiaa Italiasta. Kaikki löytyy täydellisempänä muilta levyiltä.

Guitar Boogie (On Stage Records)
Okei , Steamboat 1874, At The Steamboat, Don't Mess With Texas, jne.. tekevät sen paremmin kuin tämä levy. Ja kaikki samasta esiintymisestä. Ehdottomasti  no no.

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 2: C-E

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 1: A-B


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti