28.12.2010

Taas pukkaa nostalgiaa

Näin se ajatus johtaa toiseen. Kun tuossa viimeksi sivusin Seinäjoen tapahtumia, muistui mieleeni eräs Provinssirock, jolloin olin mukana melkein niinkuin roudarina. Ainakin haluan asian muistaa niin. Vuosi oli 1983 jolloin festivaali veti hiukan henkeä, niin että paikalla ei ollut suomalaisten lisäksi oikein mitään megalomaanista ulkomaista kassamagneettia, ainakaan jos vertaa siihen, että edellisenä vuonna paikalla oli New Order ja seuraavana vuonna The Smiths. Alvin Lee taisi olla paikalla, mutta ei tuohon aikaan merkinnyt meikäläiselle mitään. Muutenkin homma oli vielä semmoista pikkukaupungin mukavaa chillailumeininkiä.

Kaverini Hannun serkkulikka Jaana Ilmajoelta soitteli Geisha-nimisessä bändissä, ja niiden kamoja käytiin vähän kantelemassa ja päästiin sillä varjolla mukaan geimeihin. En kyllä muista että meillä olisi mitään backstage-passeja ollut. Ja saattaa muuten olla että maksettiinkin ihan normisti sisälle. Mutta oltiin kuitenkin muka vähän niinkuin sisäpiirissä, rockhenkilöitä. Vaikka Geisha ei ollut ihan festivaalin suurimpia nimiä, tai edes lähellekään, niin keikka on painunut unohtumattomasti mieleeni. Bändi soitteli pikkulavalla tahi teltassa, en ihan tarkkaan muista, kaukana suurista yleisömassoista kuitenkin ja taisipa aikakin olla jossain alkupäivästä.

Geisha oli jotain post punk/new wawe/gootti-osastoa, ja naiset näyttivät aika lailla Siouxsie Souxilta. Bändi jopa levytti samana vuonna Johannalle 12-tuumaisen, josta ei paljon perästä tainnut kuulua, mutta juuri tuona kesänä yhtye soi radiossakin aika ajoin ja jollain Johanna-kokoelmallakin nuo biisit julkaistiin. En oikein tiedä mitä bändille tuon kesän jälkeen tapahtui. Samana vuonna festareilla soitti muuten myös Sielun Veljet, jonka basistin Jouko Hohkon kanssa Jaana on kimpassa yhä tänäkin päivänä. En tosin tiedä tapahtuiko tutustuminen juuri tuona maagisena kesänä.

Musiikkia ei löydy netistä kirveelläkään, joten teidän täytyy vain luottaa sanaani, Geishan Kesä-biisi oli ihan hittimatskua.

5 kommenttia:

 1. Kesä on tosiaan hyvä biisi.

  Luulen, että bändille kävi samalla tavalla, kuin kaikille muillekin Suomen goottibändeille; patsastelulla ei tehdä pitkää uraa.

  VastaaPoista
 2. Näinhän siinä taisi käydä. Aikalailla aikaansa sidottua oli tuo tyttöjen musiikki enkä usko että itsekään uskoivat tuon kovin pitkälle kantavan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos roudaamisesta!

  VastaaPoista
 4. No olkaapa hyvä vain. Ja terveisiä !

  VastaaPoista
 5. Geishan keikka taisi mennä tuolloin ohi vaikka oli komea kuva festarilehdessä, mutta Sielun Veljet soitti teltassa. Meno oli maaginen, kun koko teltallinen yleisöä alkoi hyppiä ryhmissä ylös-alas.

  VastaaPoista