18.4.2011

The Feelies - Here Before (2011)Luulin tämän bändin menneen jo lopullisesti manan maille, mutta yllätyksellisesti yhtyeeltä tipahti viime kuussa uusi levy 20 vuoden hiljaiselon jälkeen. Hieno juttu. En usko kovin monen muunkaan uskoneen enää nauttivansa tämän yhtyeen uusista levyistä. Tosin uskon että suurimmalla osalla ei ole mitään hajua että tämmöinen yhtye on ollut edes olemassa.

Ei tarvitse olla olla musiikillinen nero huomatakseen yhteneväisyyksiä R.E.M.iin, jotka ovat sen verran selkeitä, ettei asiassa ole juurikaan kiistelemistä. Mutta tuo vaikutteiden otto on kyllä mennyt juuri toisinpäin kuin saattaisi olettaa. Michael Stipe nimesi tämän yhtyeen yhdeksi  esikuvista yhtyeensä alkuaikojen musiikin soundille.

Yhtyeen juuret ulottuvat vuoteen 1976 jolloin New Jerseyn pojat alkoivat koluta kotipaikkansa keikkamestoja nimellä Outkids. Ensilevy Crazy Rhythms  näki päivänvalon vuonna 1980, nyt jo nimellä The Feelies. Juuri tuo on se levy, jota Stipe on haastatteluissa hehkuttanut. Yhtye keikkaili ja levytteli aina vuoteen 1991 vaihtelevalla kokoonpanolla julkaisten neljä levyä. Suosio ei myynnillisesti ikinä yltänyt kummoiseksi, mutta omissa ympyröissään yhtye oli arvostettu ja suosittu undegroundsuosikki.

Vuosien varrella bändin ja R.E.M.in tiet ovat kohdanneet useinkin, sillä Feelies oli REMin lämppäri vuoden 1986 kiertueella, ja Peter Buck oli tuottajana yhtyeen vuoden 1985 levyllä The Good Earth. Ja nyt The Feelies siis yllättäen pläjäyttää levyllisen uutta kamaa Bar/None - indielevymerkin julkaisemalla levyllä. Kannattaa tsekata vaikka Spotifysta, miltä kuulostaa yksi REMin vaikutteista. Kitaran helinästä ei voi erehtyä.


Should Be Gone - The Feelies by BarNoneRecords

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti