4.4.2011

Southern Rock vol 2: BlackfootRickey Medlocke soitteli rumpuja Lynyrd Skynyrdissä alkuvaiheessa kun miehistöä vielä meni ja tuli kun Stockmanin pyöröovista. Siis kunnes Artimus Pyle saatiin patterin taakse. Rickey ehti jopa tehdä ja laulaa muutaman levylle asti yltäneen kappaleen. Virallisille studioalbumeille biisit eivät päätyneet, vaan vuonna 1978 ilmestyneelle First And Last-levylle jolla postyymisti julkaistiin vuoden 1971 Muscle Shoals Sound Studiolla äänitettyä materiaalia. Levyllä Medlocke laulaa mm. hienon "Seasons"-biisin, joka aika vahvasti eroaa miehen myöhemmistä tekeleistä.

Ura rumpupatterin takana ei kuitenkaan houkutellut miestä joka oli saanut jo maistaa oman bändin johtajan roolia. Medlocke jätti vanhat kaverinsa kuuluisuuden kynnyksellä ja palasi johtamaan tauolla ollutta yhtyettään.

Blackfoot levytti parhaat albuminsa 80-luvun taitteessa jolloin sen soundiin oli tullut jo aikalailla hardrock-vivahteita. 1979 julkaistu Strikes, 1980 Tomcattin' olivat vielä vahvasti etelämausteisia levyjä, mutta vuoden 1983 levy Siogo vei Blackfootin uusille vesille. Levy ei ole huono, mutta ei sitä enää etelärockiksi juurikaan tunnista syntetisaattoreineen ja AOR-vivahteineen. Ehdottomasti paras reitti Blackfootin musiikkiin on kuitenkin vuoden 1981 levy Marauder, jonka sanotaan olevan se viimeinen aito Blackfoot-levy

Blackfoot on edelleen toiminnassa monien henkilövaihdosten ja nimestä käydyn kiistan jälkeen. Medlocke ei enää vaikuta bändissä vaan hän palasi Lynyrd Skynyrdin leipiin jo vuonna 1996, jossa vaikuttaa edelleenkin. Blackfoot ei liene niitä kaikkein merkityksellisimpiä southern-bändejä, mutta Medlocke/Spires- biisintekokaksikon toimivan sävellyskynän ansiosta se on tuottanut muutamia hienoja hetkiä hiukan hevimmän etelärokin ystäville.

ps. videon ääninauha on suoraan levyltä, joten live se ei ole. Mutta joku on rukannut ihan kivan lip syncin.

Edit: Blackfootin nykyversio on muuten lyhyellä kiertueella eteläisemmässä Suomessa ihan parasta aikaa !!!
Kandee muuten rokki-immeisten mennä katsomaan. Oulun Teatrian kanssakin kuulemma neuvotteluja käytiin, mutta eivät pahus vie päässeet sopimukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti