19.4.2011

Wolf People - Tiny Circle


Juuri kun olin haukottelemassa läpi  tämän kesän Oulun Qstock-festivaalin esiintyjäluetteloa, pisti näkökenttään tuntematon nimi. Wolf People ei sanonut minulle yhtään mitään. Ja jössös kun yllätyin, tämähän on makeaa kamaa. Aivan kuin yhtye olisi kuunnellut meikäläisen levyhyllyn 60-70- luvun osastoa musiikkia tehdessään.

Reilusti särisevät ja mörisevät kitarat sabbathin malliin, soundilla jolla ei todellakaan yritetä olla kiinni tässä päivässä. 70-luvun brittibluesin, progen ja San Fransicon psykedeelisen garagen ristisiitos kuulostaa kuitenkin jotenkin piristävältä kaiken virtaviivaisuuden keskellä. Oheisessa pätkässä vielä Jethro Tull-tunnelmaa tuomassa pillipiipari.

Viime vuonna ilmestynyt Steeple-albumi on kauttaaltaan hyvää meininkiä, eikä vanhahtavat vaikutteet saa aikaan tunkkaista tunnelmaa. Päinvastoin. Meikäläinen aivan riemastui tästä uudesta tuttavuudesta jopa sen verran, että tuli mieleen hankkia lippu festivaaleille. Ja se on paljon se, kun ottaa huomioon muun esiintyjäkaartin.

Helkkarin koukuttavaa tämä on, mutta enemmänkin tämä taitaa olla kotona kuunneltavaa. Pimeässä. En tiedä miten tämä toimii isolla festarilavalla, mutta täytyy kai käydä testaamassa. Ja onhan tuolla Qstockissa myös Twisted Sister ! Yeah ! I Wanna Rock !Qstock 2011 bändit

2 kommenttia:

  1. Eipä todellakaan hullumpi kotomaan yhtye tämän perusteella, ja tuo huilu kruunaa komeasti kulkevan kokonaisuuden. Kiitoksia dagen efterin piristyksestä!

    VastaaPoista
  2. Hieno levy myös. Mutta kyllä ne ihan Lontoon poikia ovat.

    VastaaPoista