27.4.2011

Keikkaennakko: The Bellrays


Blues is the teacher. Punk is the preacher. Ja kun pistetään vielä soulia mukaan rock 'n roll-asenteella, niin siinä se soppa alkaa olla valmis. Kaikkia näitä löytyy Bellraysin musiikista sopivina annoksina.

Juuri kahdennentoista levynsä julkaissut The Bellrays saapuu toista kertaa Ouluun. Edellinen keikka vuoden 2007 Rotuaari Piknikissä oli helkkarin kova, mutta siltikin kuuntelen bändiä mieluummin hikisessä klubissa jonne se kuuluu. Piknikin pieni ulkolava ja keskikesän valoisuus eivät olleet omiaan luomaan tunnelmaa.

Nuorekas kaksikymppinen kalifornialaisyhtye on vaihtanut rytmiryhmäänsä useaan otteeseen. Vain ehdoton keulakuva, laulaja Lisa Kekaula ja kitaristi Bob Vennum ovat pysyneet remmissä. Kekaula ei kuulemma ole ihan niitä helpoimpia pomoja. Kekaula ja Vennum perustivat yhtyeen aikoinaan tarkoituksena soittaa juuri sitä musiikkia mistä pitävät, eivätkä ole missään vaiheessa tarkemmin halunneet määritellä genrejä. En tiedä johtuuko tuosta itsenäisyyden kaipuusta vai pakosta, mutta yhtye on pysytellyt koko uransa ajan indie-levymerkkien suojissa.Uusin levy ei hirveästi tuonut uuttaa bändin soundiin, mutta se vanhakin kelpaa meikäläiselle vallan mainiosti. Kannattaa spotifysta tsekkailla mikä bändi on kyseessä ja rynnätä ostamaan lippu keikalle joka tulee varmasti olemaan yksi kevään hikisimmistä. Bändi on kiertueella Suomessa toukokuun alussa Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Oulussa The Bellrays heittää keikan Club 45ssa 6.5. Sinne siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti