10.4.2011

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 5: L

Tuli sähköpostilla aivan asiallinen kysymys. Toinen fani kirjoitteli niitä näitä ja kysäisi lopuksi, että onko nämä listaukset kiinnostaneet lukijoita.

Ja ihme kyllä ovat kiinnostaneet. Ihan lukijatilaston kärkipäähän asti. Joten jossain on tiukkoja SRV-faneja jotka eivät suurta ääntä itsestään pidä.

Toinen kirjoittaja kyseli MP3sia tai FLACceja. Mutta ei se niin toimi.

The Last Child (Lobster) SBD A+
Luultavasti äänitetty Hollywood Palacessa Los Angelesissa vuonna 1983. Erittäin hyvälaatuinen äänitys radiossa lähetetystä showsta.

Last Farewell (Swingin' Pig) SBD
Taas Colorado & New Mexicon konserttien kamaa. Äänenlaatu on hyvä, mutta setti siis epätäydellinen verrattuna esim. nimilevyyn.

The Last Live Show (Last Bootleg Records) AUD C-
Äänityksen laatu on täsmälleen sama kuin muissakin näissä viimeisestä konserteista Alpine Valleystä tehdyissä bootlegeissa. Keskinkertainen tai sitä huonompi yleisöäänitys. Huhuja SBD-äänityksestä kyseisestä showsta siis liikkuu jatkuvasti, mutta eiköhän tuo olisi jo tullut esille jos sellainen olisi olemassa. Tuplalevy, kuten myös Alpine Valley, jolla on täydellinen setti. Samalta päivältä myös Goin' Down. Ja mukana siis Jimmie Vaughan ja encoressa "Sweet Home Chicago" myös Eric Clapton, Robert Cray ja Buddy Guy.

Let It Happen (Rocks) SBD A
Samasta In Session-videosta ja äänityksistä vuodelta 1983 Kanadassa kuin Jammed Together Texas Style. Eli Albert Kingin kera. Löytyy myös levyltä Triple Trouble.

Let Me Love You Baby (Big Music) SBD A
Taas kerran Colorado & New Mexico-matskua. Sitä riittää. Kannen tiedot on biisien osalta ihan sikin sokin. Eli ei siinäkään mitään uutta.

Life Without You (Blue Knight Records) SBD A-
Vaikka tämä neljän CDn paketti onkin tosifaneille tärkeä tallenne SRV:n studiotyöskentelystä, sitä ei voi suositella satunnaisille diggareille.  Tämä on siis käytännössä sama kuin A Tale Untold, joka mainittiin ensimmäisessä osassa. Kyseessä on neljän CD:n paketti Soul To Soul-levyn studiosessioista Dallas Sound Lab-studioilta ajalta marras-toukokuu vuonna 1985. Studiosta on olemassa yhteensä 13 tuntia nauhoituksia, joista osa tuplia. Originaalia kamaa löytyy tulkinnoista riippuen 9-10 tuntia. Samojen sessioiden äänityksiä löytyy myös levyiltä Best Of The Soul To Soul Session (kokoelma näistä levyistä), Live In The Studio, jo käsitellyltä Accolades-paketin kolmoslevyltä, levyltä Touch The Sky sekä Unsurpassed Masters vol 1-3. Muutamat ovat siis vain kokoelmia muilta booteilta, muutamissa taas löytyy ihan omaakin aineistoa kuten Unsurpassed-kiekoilla, joilla on 18 ottoa joita ei löydy tältä levyltä. Toisaalta nuo ovat vain eri ottoja samoista biiseistä. Mutta tällä levyllä on kuitenkin miltei 90 % kaikesta tunnetusta tärkeästä materiaalista noista sessioista.

Koska kyseessä on käytännössä dokumentti studiotyöstä, mukana on runsaasti eri ottoja samoista biiseistä, akustisia tapailuja, accapellaa, alternative-ottoja hiukan eri tempoilla, feidattuja biisejä, jammailuja, outtake-materiaalia sun muuta jotka ovat kiinnostavia lähinnä aikamatkan tapaisena tutkimuskohteena. Kaikkia näitä löytyy yhteensä 59 ottoa, joista tuossa mallina ekan levyn otot. Toki levyllä on myös musiikillisesti erittäin hienoja tapauksia ja tietysti biisejä joita ei ikinä levytetty. Rautaista kamaa, mutta kuitenkin ehkä sellaista jota vain hardcore-fani osaa arvostaa.

1. Tell Me Where We're Going - instrumental jam
2. Life Without You - take 2, instrumental
3. Give Me Back My Wig
4. Hangnails And Boogers/Lightnin' Sky Hopkins - acapella/"Slip Sliding Slim"
5. Hug You Squeeze You - take 1
6. May I Have A Talk With You - take 1
7. I'm Leaving You (Commit A Crime)
8. Blues
9. Guitar Solo
10. Say What - take 2
11. Boiler Maker 
12. Chitlins Con Carne 

Little Lover Boy (Turtle) SBD A
Hieno keikka Saksasta Rockpalastista Lorelei-Festivaaleilta vuodelta 1984. Äänityksen laatu on erityisen hyvä ja setti tiukka. Esiintymisestä kuvattiin myös televisiolle ohjelma, jossa on mukana myös backstage-meininkiä ja SRV:n haastattelu. Tämän keikan aineksia löytyy myös levyiltä First Steps In Europe, All You Can Get About Him, ja Three Bar Blues.

Live Unapproved (Mojo) SBD A
Taaskaan kannessa ei ole mainintaa keikkapaikasta ja ajasta, mutta tämä on jälleen Colorado & New Mexico-kamalta. Aika lähellä levyä Brotherly Love.

Live At L'Olympia (Why Not) SBD A
Pariisista L'Olympia teatterista  vuodelta 1986. Perussettiä.

Live At Pier 84 (Live Storm) AUD B-
Tennis Rock Expo New Yorkissa vuonna 1984. Setin lopussa mukaan liittyy Buddy Guy muutamaan biisiin ja viimeiseen jamiin Guyn lisäksi mm. Steven Tyler, Clarence Clemmons, John McEnroe ja Vitas Gerulaitis. Äänenlaatu suhteellisen huono.

Live In Japan (Midnight Beat) SBD A
Erittäin hyvälaatuinen äänitys. Tuplalevy. Kaikki biisitiedotkin kannessa ovat oikein, ihme kyllä. Tämä on täydellisin vuoden 1985 Japanin Tokio-keikan levy. Samaa keikkaa löytyy myös levyiltä Blues For Japan, Scuttle Buttin',Cold Shot ja Tokyo '85. Lopussa on kuusi biisiä Philadelphiasta Ripley's Music Hallin keikalta vuodelta -83, ja ne löytyvät myös levyltä In Memoriam.

1. Scuttle Buttin'
2. Say What
3. Voodoo Chile
4. Cold Shot
5. Couldn't Stand The Weather
6. Tin Pan Alley / Dirty Pool
7. Mary Had A Little Lamb
8. Love Struck Baby
9. Texas Flood

1. Lenny
2. Testify/Third Stone From The Sun
3. Testify
4. Pride And Joy
5. Texas Flood
6. Little Wing
7. Third Stone From The Sun
8. Tell Me

Live In Montreux (Swingin' Pig) SBD A
Loistava äänenlaatu, kuten lähes kaikissa Swingin' Pig bootlegeissa. Äänitetty heinäkuussa 1985 Montreauxin Jazz-festareilla Sveitsissä. Mukana neljässä biisissä Johnny Copeland, joka myös laulaa omassa kappaleessaan "Don't Stop By The Creek, Son". Loistolevy.

Live In The Studio (No Label) SBD A
Tämä näyttäisi olevan pelkkä kopio Touch The Sky-bootista, eli osa biiseistä on jo käsitellyistä Soul To Soul-levyn studiosessioista. Loppujakin sinne sovitellaan, mutta ne eivät sovi kuvioon vaan ovat luultavimmin Couldn't Stand The Weather-levyn sessioista.

Live Performances (Sounds Alive Records) SBD
Keikkoja Montrealista -84 ja Philadelphiasta-83. King Biscuit Flower Hour-radiokonserttimateriaalia joka löytyy täydellisempänä levyltä In Memoriam.

Live! - "Rockpalast" ( No label) SBD
Epätäydellinen äänitys Lorelei festvaaleilta Saksasta vuodelta 1984. Samaa kamaa löytyy jo käsitellyiltä levyiltä All You Can Get About Him, First Steps In Europesekä Little Lover Boy, Live Vol. 1 ja täydellisimpänä levyltä Three Bar Blues.

Live USA (Imtrat, imt 900.041) SBD
Vaikka kaikki konsertit: Montreal -84, Philadelphia -83, Timothy White's Rock Stars-ohjelman nauhoitus -89 sekä tietysti Colorado ja New Mexico -89, löytyvät täydellisempänä muilta importeilta, ei tämä ole ollenkaan hassumpi kokoelma. Hauska yksityiskohta levyllä on, kun Rock Stars-ohjelman nauhoituksistakin on ilmeisesti levyn nimen takia haluttu livemäinen, niin mukaan on lisätty keinotekoisesti yleisöääniä jotka eivät ole alkuunkaan synkassa itse tapahtumien kanssa.

Live USA (Imtrat, imm 40.90147) SBD
Alku sama kuin Live At Pier 84, eli Tennis Rock Expo w/Buddy Guy, ja lopuista ei tietoa.

Live USA (LSD) SBD
Monista eri konserteista, joista löytyy täydellisempiäkin äänityksiä. Näitä rahastusjuttuja.

Live Vol. 1 (Joker) SBD
Kaksilla eri kansilla liikkeellä oleva bootti Lorelei-festareilta, joka on jo käsitelty. Sama kuin Little Lover Boy.

Look At Little Stevie (Chase The Dragon) SBD A+
Mann Music Centerin keikka Philadelphiasta vuodelta 1987. Käytännössä sama kuin Cold Shot vol.2. Setti löytyy täydellisempänä levyltä Unforgetable Night, tältä puuttuu biisi "Life Without You".Siitä huolimatta levy on huippuluokkaa kaikilla mittareilla mitattuna, eikä jää alkuunkaan jälkeen virallisista livejulkaisuista. Rude Mood on kuitenkin ilmeisesti liitetty jostain muusta konsertista.

1. Scuttle Buttin'
2. Say What
3. Lookin' Out The Window
4. Look At Little Sister
5. Mary Had A Little Lamb
6. Ain't Gone 'N' Give Up On Love
7. Superstition
8. Willie The Wimp
9. Cold Shot
10. Couldn't Stand The Weather
11. Come On (Part III)
12. Love Struck Baby
13. Rude Mood

Looking At You (Flashback World Productions) SBD A+
King Biscuit-materiaalia Montrealista jälleen kerran. Suurin osa kuitenkin Fair Park Colisseumista Dallasista vuodelta 1986, jossa osin mukana Jimmie Vaughan. Löytyy useiltakin booteilta mm. Two (Vaughan) Hearts Are Better Than One ja Burn For Love. Kannessa lukee äänityspaikkana Austin, mikä ei taaskaan siis pidä paikkaansa.

Lost In Austin 1989 (Sounboard Recordings) SBD
En ole kuunnellut, mutta kuulemma yksi huonolaatuisimmista Colorado & New Mexico-booteista. Lost kyllä,mutta Austin ei.

Love & Happiness (Alley Cat) SBD A
Kun lista etenee, niin yhä useammin joutuu taas toteamaan, että nämä konsertit on jo käsitelty ja löytyvät täydellisempänä muilta levyiltä. Niinkuin tämäkin, joka koostuu King Biscuit radiokonsertista (In Memoriam), ja muutamasta hiukan epämääräisestä taltioinnista


Stevie Ray Vaughan: Imports

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti