6.4.2011

Keikkaennakko - KYPCK ja The Man-Eating Tree

Hiilesmaan tuottama Niche oli KYPCKn (Kurskin) toinen levy joka ilmestyi helmikuun alussa. Möyryävää, raskasta, kolkkoa ja melkoisen yksitoikkoista. Tietynlaisessa mielentilassa tämmöinenkin kuitenkin uppoaa. Pitäisi vain löytää se mielentila. Josko lähtisi testaamaan.

Kurskissa vaikuttavat Sentencedin entinen kitaristi Sami Lopakka ja ainakin keikoilla myös basisti Sami Kukkohovi, nyt toisessa kitarassa. Laulaja Erkki Seppänen puhuu kuulemma sujuvaa venäjää ja on työskennellyt Suomen suurlähetystössä Moskovassa. Joten siitä kai tuo kyrillisten kirjainten käyttö ja venäjäksi laulaminen. En kyllä ole sitä mieltä, että jos jotain OSAA tehdä se myös PITÄÄ tehdä. Mutta kaipa tuo venäjän kieli tähän sopii siinä missä muukin. Ja onpahan joku tekijä jolla bändin erottaa muista doom-bändeistä.Toinen illan bändeistä on minun korvaani paljon mielenkiintoisempi. The Man-Eating Tree kiertää Kurskin kanssa Suomea ja osuvat lauantaina Ouluun. Yhtyeessä rumpuja paukuttaa Oulun oma poika, Sentencedin entinen rumpali, Vesa Ranta. Muutkin jäsenet ovat tuttuja muista bändiyhteyksistä kuten laulaja Tuomas Tuominen, jonka tunnetuin bändi lienee Fall Of The Leafe. Poisonblackista tuttu kitaristi Janne Markus, Reflexionissa vaikuttanut Mikko Uusimaa ja Embrazesta mukaan pyydettu Heidi Määttä täydentävät bändin. Alunperin myös Miika Tenkula oli suunnitelmissa mukana, kunnes suunnitelmiin tuli tunnettu muutos.

Bändin 2010 lopulla ilmestynyt Vine-albumi on  myös Hiilesmaan tuottama. Tuominen on taitava laulaja, joka erottaa yhtyeen muista samantyyppisistä kokoonpanoista. Ei biiseissäkään mitään vikaa ole, ja soittajat ovat tietysti ammattilaisia, mutta nimenomaan laulu pistää ensimmäisenä positiivisella tavalla levyllä korvaan. Joillekin metallifaneille miehen ääni saattaa olla liian kevyt, mutta meikäläiselle uppoaa. Tulee mieleen muutamakin grungemies.

Molemmat yhtyeet siis keikalla Oulussa Teatrialla lauantaina 9.4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti